Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 11 oktober 2015

Wauw! Vrijhangend huis met moderne architectuur

Een deel van het huis vrijhangend maken zodat je kunt genieten van het allerbeste uitzicht van Barcelona. Dat was de opdracht van twee zussen. Dus Architectenbureau Alventosa Morell Arquitectes ging ermee aan de slag. Naast een bijzondere en moderne architectuur, wilden de zussen ook graag een duurzaam en onafhankelijk huis. Volgens ons helemaal gelukt!

Het huis bestaat in principe uit twee delen. De benedenverdieping – wat enkel de woonverdieping ondersteund – en het woongedeelte dat daar haaks op staat. Om deze twee onderdelen extra contrast te geven, kozen de architecten voor twee verschillende afwerkingen: hout en beton.

De voorzijde van het huis biedt door de grote ramen prachtig uitzicht op het Parc Metropolità de Collserola. Aan de linkerzijde is er een groot terras gebouwd. Een echte tuin is het niet, maar dat is eigenlijk ook niet echt nodig met zo’n mooi park voor de deur!

Ook in het interieur is een prachtig contrast te zien. De onbewerkte houten vloerdelen en balken steken mooi af tegen de strakke, op maat gemaakte kasten.

De home office biedt ook weer uitzicht op de prachtige natuur van het Spaanse park. Wil je thuis ook zo’n mooi kantoor creëren? Check hier onze tips!

Het huis heeft twee grote slaapkamers – voor elke zus één – met aangrenzende, open badkamers. De slaapkamers hebben dezelfde witte inbouwkasten als de woonkamer en de keuken. Dit zorgt voor veel eenheid en rust in het interieur van het gehele huis. Lijkt jou dit ook wel wat? Volg dan dit stappenplan voor een minimalistisch interieur!

De architectuur van het huis doet ons denken aan dit droomhuis van architectenkoppel Christopher en Vivi. Het blijkt toch maar weer dat hout en beton een gouden combinatie is!

freshome.com

Reageer op artikel:
Wauw! Vrijhangend huis met moderne architectuur
Sluiten