WAUW! Te gekke geometrische vlakverdeling in een moderne tuin

Vaak laten we je de meest bijzondere architectuur van gebouwen zien, maar tuin-ontwerp is ook een kunst! Deze moderne tuin is ontworpen door 5 Elements Design Studio en YR Architects en hoort bij een townhouse uit de jaren 60 in Berkeley, Californië. De tuin heeft door de geometrische vlakverdeling een moderne en eigentijdse uitstraling, maar tegelijkertijd heeft de tuin ook een historie: de geometrische vlakken zijn geïnspireerd op oude landbouwterrassen en daarnaast is het ontwerp van de tuin helemaal aangepast op drie oude Japanse esdoornbomen. Bovendien heeft de tuin een heerlijke zen-achtige uitstraling!

Heb je zelf niet zo’n grote tuin, maar wel een fijn dakterras? In dit artikel geven we zeven tips om je terras stijlvol in te richten.

De moderne tuin is geïnspireerd op landbouwterrassen. Deze terrassen werden op hoge gebergten – zoals de Machu Picchu in Peru – vaak aangelegd zodat landbouw in deze gebieden tóch mogelijk was. Door de ‘trappen’ kon het regenwater zijn weg naar beneden vinden en zo alle gewassen van water voorzien. Ook was het door de vlakverdelingen mogelijk om zelfs op de meest steile bergen toch gewassen te verbouwen. In deze tuin is dat niet echt nodig, maar terrassen zorgen wel voor een te gekke geometrische vlakverdeling!

Ondanks het verhaal achter dit tuinontwerp heeft het vooral een moderne en industriële uitstraling. Dat komt omdat er veel stoere materialen gebruikt zijn. De terrassen zijn gemaakt van beton en donker hout. In het onderste terras is het hout om de oude Japanse boom heen gebouwd, zodat de boom gewoon kon blijven staan. Het stoere hekwerk is gemaakt van geoxideerd staal.

Vanuit het huis heb je het mooiste uitzicht op de tuin. Door lichtstrips te bevestigen aan het lijnenspel van de geometrische vormen krijgt de tuin extra diepte. Het licht volgt zijn weg naar de smalle strook water als een moderne waterval!

Beton in de tuin is vrijwel altijd een goed idee. Bekijk daarom ook zeker even deze te gekke tuin, waarin betonnen rioolbuizen de hoofdrol spelen!

blog.gessato.com

Reageer op artikel:
WAUW! Te gekke geometrische vlakverdeling in een moderne tuin
Sluiten