Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 14 september 2015

Wauw, elke kamer in dit bijzondere familiehuis opent naar buiten

Dit bijzondere familiehuis in Johannesburg is een ontwerp van Nico van der Meulen Architects in samenwerking met interieurontwerpers M Square Lifestyle Design. De bewoners wilden een groot familiehuis met een duidelijke verbinding tussen binnen en buiten. En wij kunnen je vertellen dat dat in elk geval heel goed heeft uitgepakt!

De verschillende modules waarmee het huis is opgebouwd, hebben een frame van staal. Dat zorgt voor een super stoere uitstraling, maar dat is niet het enige wat vet is aan dit huis. Kijk maar even mee.

Elk raam kan volledig worden opengeschoven, zodat binnen en buiten met elkaar worden verbonden. Beneden is een grote open ruimte ingericht als woonkamer, eetkamer en keuken. Als de ramen openstaan, wordt deze ruimte één met de veranda. De betonnen vloer, die doorloopt, versterkt dit effect.

De betonnen vloer, stalen balken en hoge ramen trekken de stoere uitstraling van buiten door naar binnen. Dat geeft de inrichting een toffe robuuste look. Zelf zo’n soort industriële sfeer in huis creëren? Wij geven je zeven tips.

Binnen is er veel gewerkt met zwart en wit. Aangezien het huis vrij groot is en een hoog plafond heeft, passen de donkere muren hier prima zonder dat het te duister wordt. Het neutrale kleurenpallet zorgt voor een ruime uitstraling.

Het huis heeft vier grote slaapkamers, waarvan de slaapkamers op de bovenverdieping een waanzinnig uitzicht hebben over de stad. Alle slaapkamers zijn minimalistisch ingericht en dat heeft best wel wat voordelen!

Boven is een speelkamer met lounge gemaakt van waaruit de bewoners uitkijken over het leefgedeelte beneden. De ruimte heeft een groot balkon op het dak van de veranda met een te gek uitzicht over de tuin en de stad. Waanzinnig!

www.nicovdmeulen.com

Reageer op artikel:
Wauw, elke kamer in dit bijzondere familiehuis opent naar buiten
Sluiten