Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 22 mrt 2016

Wauw, dit is nog eens een gaaf winkelontwerp!

Winkelontwerp is een vak an sich. Hierbij draait het niet alleen om het esthetische aspect, maar staat het optimaliseren van de koopervaring van de klant voorop. Nu kun je daar natuurlijk allerlei theorieën en onderzoeksresultaten op loslaten, maar soms moet je ook gewoon durven. En dat is bij de nieuwe Heike store best goed gelukt. Heike is een Chinees kledinglabel, dat nu een eigen shop heeft in Hangzhou. Deze plaats ligt nabij Shanghai op zo’n 45 minuten rijden met de high-speed trein.

Vaak zijn wij geneigd te denken dat items, zoals kledingstukken, het best tot hun recht komen in een witte omgeving met veel licht. Maar AN design koos voor een donker winkelontwerp en dat pakt heel goed uit.

De winkel is gevestigd op de derde verdieping van het pand. Om er te komen moet je eerst de meubelzaak op de begane grond door. Daar bevindt zich een donkere trap, die al een voorproefje geeft van het donkergekleurde winkel design.

De vloeren en het plafond van de winkel zijn van donker beton. De kasten, rekken en de rest van het interieur zijn helemaal zwart. Door de grote ramen komt toch redelijk wat daglicht naar binnen en ook de verlichting is zo gekozen dat de kleding goed zichtbaar is.

De zwarte kleding komt juist goed tot zijn recht doordat de kleur overeenkomt met het interieur.

Tip: plaats grote spiegels naast een raam om de ruimte optisch te vergroten. Lees hier meer over de magische kracht van spiegels en ontdek meer slimme tricks.

Bij het winkelontwerp is ook rekening gehouden met de mede-shoppers die minder zin hebben om kleding te passen. Er is namelijk ook een bar aanwezig.

Een voorbeeld van een gaaf winkelontwerp in eigen land: de ETQ store in Amsterdam (sowieso een shop-tip).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.yellowtrace.com.au

Reageer op artikel:
Wauw, dit is nog eens een gaaf winkelontwerp!
Sluiten