Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 18 mei 2015

Wauw, de hippe Zoku lofts zijn alles behalve standaard hotelkamers!

De reden dat Airbnb zo big is geworden, is voornamelijk omdat mensen veel liever in een huis verblijven dan in een standaard hotelkamer om zo meer het gevoel te krijgen echt als een local de reisbestemming te verkennen. Zoku speelt in op die behoefte en ontwikkelt een nieuw hotelconcept met kamers die alles behalve standaard zijn. De kamers zijn eerder gave lofts, waar je niet alleen komt om te slapen, maar ook gewoon zou kunnen wonen, werken en chillen.

Het Zoku concept is ontworpen in samenwerking met het Amsterdamse architectenbureau Concrete, bekend van onder andere Citizen M Hotels en het W Hotel in Londen. Het allereerste Zoku hotel opent dit najaar aan de Weesperstraat in Amsterdam. Onderstaande video geeft alvast een goede impressie.

Geschikt voor langer verblijf
Normaal gesproken gebruik je de hotelkamer vooral om te slapen en heb je er verder niet zoveel te zoeken, maar de Zoku lofts beschikken naast een bed ook over een keuken èn werkruimte. Dat alles past héél slim op maar 25 vierkante meter. Natuurlijk kun je de lofts ook voor één nacht boeken, maar wie langer blijft (lees: meerdere weken of maanden) gaat uiteindelijk minder betalen.

Ohja, de lofts zijn ook nog een kleine playground met ringen!

Thuiskomen, maar dan ver van huis
Zoku betekent familie in het Japans en dat gevoel wil het hotel dan ook creëeren bij haar gasten. Er komen 133 lofts in het hotel, maar daarnaast wordt 500 vierkante meter beschikbaar gemaakt als sociale ruimte om de gasten met elkaar in contact te brengen. Als zij hier geen behoefte aan hebben, kunnen zij zich gewoon terugtrekken in hun loft, ofwel hun tijdelijke huis.

In de sociale ruimtes worden ook social events georganiseerd om de Zoku community samen te brengen

Hotel services
Wat is nu het verschil met een appartement huren of een loft bij Zoku? Zoku biedt services, zoals je van een hotel kan verwachten, waaronder fietsverhuur, kantoorpakketten, housekeeping en extra opbergruimte.

Wij zijn helemaal enthousiast over dit nieuwe concept en kunnen niet wachten tot het eerste hotel haar deuren opent. Wat vinden jullie ervan?

Boeken kan overigens vanaf juli 2015 via de website.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Wauw, de hippe Zoku lofts zijn alles behalve standaard hotelkamers!
Sluiten