Plantentrend: een waterplant in een glazen potje

Less is more, behalve als het planten betreft. Op Pinterest en Instagram zien we ze steeds vaker voorbij komen: waterplanten in een glazen potje. Handig voor mensen zonder groene vingers, want deze groene touch in huis hoef je bijna niet te verzorgen. Kortom: een waterplant in huis is hot!

En nee, we hebben het niet over hydroponie (planten op water laten groeien). Wil je daar meer over lezen, dan raden we dit artikel aan: Alles wat je wilt weten over hydroponie: planten op water laten groeien.

Waterplant in een glazen pot

In de vijver en het aquarium houden ze het water helder, maar in je interieur zorgen ze voor sfeer: waterplanten kunnen ook prima zonder een kleurrijke Nemo. We zien steeds meer dat het terrarium plaats maakt voor een nautische variant.

Het fijne van dit alles: deze kun je gemakkelijk zelf maken: vul een glazen pot met water, kiezelsteentjes én waterplanten. Et voilà.

Makkelijk in de verzorging

Zoals je misschien al had begrepen, is een waterplant in een glazen pot hartstikke makkelijk in de verzorging. Zorg er altijd voor dat er genoeg water in de glazen pot zit. Je kunt het water gemakkelijk bijvullen met een gieter.

Wordt het water troebel? Haal dan een groot gedeelte van het water uit het glas, en vul het opnieuw met fris water. Regenwater is het allerbeste. Vervang nooit ál het water, dat is een te grote shock voor je waterplant.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Plantentrend: een waterplant in een glazen potje
Sluiten