Waarom je het water van je gekookte eieren moet bewaren voor je planten

Zelf spoel ik het water van mijn gekookte eieren vaak klakkeloos weg. Zonde, want weet je dat je het water van gekookte eieren juist heel goed kan gebruiken om je planten mee te voeden? Dat heeft alles te maken met het hoge calcium gehalte in het water. We leggen het je uit.

Calcium is goed voor je kamerplanten. Eierschalen bevatten van nature een flinke hoeveelheid calcium. Wanneer jij eitjes kookt, komt er automatisch een deel van die calcium in het water terecht. Dat maakt het water van gekookte eieren dus uitermate geschikt om je planten een boost mee te geven.

Waarom? Van onze collega’s van Famme leren we dat calcium ervoor zorgt dat de pH-waarde van een plant op peil blijft. Die juiste pH-waarde zorgt ervoor dat alle voedinggstoffen uit het water kunnen halen. En daarmee zorg je er dus voor dat je planten lekker groeien.

Geef je planten een opkikker met calcium van eieren

Hoe langer je je eitjes kookt, hoe meer calcium er in het water komt. Eet morgenochtend dus eens een hardgekookt eitje om jouw plant een plezier te doen. Je moet niet verwachten dat je je planten ermee uit de dood kan opwekken (deze tips al geprobeerd), maar het geeft wel een fijne energieboost aan de plant. Zie het als een vers kopje koffie op de maandagmorgen – dat doet een mens toch ook goed?

Maar let op: het is natuurlijk geen goed idee om je kamerplanten te verrassen met kokend water. Laat het water eerst heel goed afkoelen tot minstens kamertemperatuur. Je krijgt liever ook niet uit het niets een douche met kokend heet water over je heen, dus je planten worden daar ook niet gelukkig van.

Meer handige tips? Planten hack: 5 dingen die je kunt gebruiken als plantenvoeding (en je altijd in huis hebt)

Nog meer handige kamerplanten tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je het water van je gekookte eieren moet bewaren voor je planten
Sluiten