Wat te doen tegen een niet zo fraai uitzicht vanuit je raam

Ach, je huisje met je mooie interieur, jouw paleisje in dat pittoreske dorpje met uitzicht op.. de plaatselijke vuilstort!? Helaas kan lang niet iedereen zeggen dat ‘ie graag uit het raam kijkt, maar zoals we altijd zeggen is er voor elk probleem wel een oplossing. Zo ook tegen horizonvervuiling.

En dan bedoelen we natuurlijk niet dat je de gemeente overspoelt met dreigbrieven, want dat heeft waarschijnlijk nul zin. Dit is wat je er zelf aan kan doen.

1. Glas-in-lood
Vervang (delen van) de ramen door glas-in-lood of hang losse glas-in-lood elementen voor het raam zoals in de afbeelding hierboven. Zo houdt je toch deels de lichtinval door het raam, breng je meteen een bijzondere twist aan je interieur en hoef je niet meer naar dat lelijke uitzicht te staren. Ga voor een klassiek patroon of kies een moderne variant. Hier ontdek je de verschillende mogelijkheden met glas-in-lood ramen.

Bron: JT

2. Maak de ramen ondoorzichtig
Ben je niet zo van de kleurtjes? Dan is raamfolie misschien een betere optie voor jouw huis. De folie is verkrijgbaar bij elke doe-het-zelf-winkel en is er ook nog in verschillende varianten en patronen; van simpel egaal mat tot bloemachtige patronen. Raamfolie verhult het uitzicht, maar laat nog wel genoeg licht binnen zodat je niet in een donker hol hoeft te zitten.

3. Gordijnen
Hang lichtdoorlatende (rol)gordijnen voor de ramen. Wil je daarnaast op sommige momenten geen licht in de kamer? Hang de lichte gordijnen dan achter je verduisterende gordijnen zodat je kan afwisselen! Ohja, tips voor het reinigen van gordijnen en ramen vind je hier.

4. Haal het uitzicht van buiten naar binnen
En daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat je het lelijke uitzicht in huis moet halen, maar dat je het groen van buiten naar binnen haalt natuurlijk. Planten en bloemen hang je gewoon voor het raam of zet je in de vensterbank en een boompje in huis staat onwijs goed voor het raam!

5. Trek de aandacht
Het gaat allemaal om aandacht en dan vooral om het afleiden ervan. Hoe zorg je ervoor dat de aandacht niet naar het raam getrokken wordt, maar naar andere delen van de kamer? Heel simpel door een of meerdere eye-catchers in de ruimte te brengen, zoals bijvoorbeeld in bovenstaande afbeelding is gedaan. Hang de muur vol met aandachttrekkers en/of hang een paar planten voor het raam.

En dan laten we je hier nog even zien hoe een huis met een geweldig uitzicht eruitziet, gewoon om even bij weg te dromen. Enjoy!

Reageer op artikel:
Wat te doen tegen een niet zo fraai uitzicht vanuit je raam
Sluiten