Renée Leeuw
Renée Leeuw Opbergen 4 aug 2015

Wat je absoluut níet moet doen volgens opruim-expert Marie Kondo

Marie Kondo behoeft misschien inmiddels geen introductie meer. Maar voor wie het afgelopen jaar onder een steen heeft geleefd, leggen we het toch nog even uit. Deze dame is een groot organize talent en expert in opruimen. Gelukkig voor ons en de rest van de wereld heeft ze haar tactiek opgeschreven en gebundeld tot het handboek The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing.

Eerder schreven we al een artikel rond de belangrijkste punten uit haar boek, maar daar waren we nog even wat aan “vergeten” toe te voegen.

Stap 1

Stap één in de KonMari methode is namelijk de belangrijkste beslissing: houden of weggooien? Bij dit vraagstuk stel je jezelf de vraag:’does is spark joy?’ Zo ja, dan mag je het houden en anders kun je het item weggooien (lees: verkopen).

Maar..

Daar blijft het niet bij. Als je dan eindelijk hebt besloten om het grootste deel van je spullen weg te doen, moet je je ook aan dat besluit houden. Dat lukt je, volgens Marie Kondo vaak niet als je de stapel spullen laat zien aan je familie, huisgenoten of vrienden. Die hebben namelijk nog weleens de neiging om sentimenteel te worden en jou over te halen om dat oude jasje toch niet weg te doen, want je weet maar nooit wanneer het weer in de mode raakt.

Ons advies: vertel niemand wat je weg wilt doen en informeer je vrienden/familie pas wanneer je daadwerkelijk al op de markt(plaats) staat met je oude spul. Dan kun je echt niet meer terug!

tidyingup.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Wat je absoluut níet moet doen volgens opruim-expert Marie Kondo
Sluiten