Merve Ozturk
Merve Ozturk Interieur 7 dec 2020

Roomed’s kleurenguide: dit is wat ton sur ton precies inhoudt

Het kiezen van een bepaalde stijl in huis is al moeilijk genoeg, en dan moet je ook nog kiezen voor kleuren. Denk aan een dominante kleur, een secundaire en ook nog eens een accentkleur. Deze dienen ook nog goed bij elkaar te passen – althans, als je een een goede balans in huis wilt.

Heb je nou één lievelingskleur en wil je die stiekem voor heel je huis gebruiken? Dan is een ton sur ton interieur helemaal wat voor jou. Vandaag vertel ik je er meer over, lees je mee?

Dit is ton sur ton

‘Ton sur wat?’, hoor ik je denken. Kort gezegd houdt ton sur ton in dat je voor een kleurenpalet gaat dat bestaat uit verschillende tinten van één kleur. De naam komt vanuit het Frans, waar het ‘tint op tint’ betekent.

Als je kiest voor groen, dan kan je bijvoorbeeld olijfgroen als dominante kleur, legergroen als secundaire kleur en bosgroen als accentkleur gebruiken.

Zo maak je gebruik van één kleur maar zie je toch aardig wat verschil in je interieur. Dat zorgt er ook weer voor dat ‘t er niet chaotisch uitziet en dat alles goed bij elkaar past. En dat is misschien wel het belangrijkst bij een ton sur ton interieur: het creëren van contrast.

Lees ook: Blauw op blauw: dit appartement laat zien hoe je een ton-sur-ton interieur rockt

Ton sur ton combineren met materialen

Kies je voor aardse kleuren zoals beige en taupe? Ga dan voor meubels en woonaccessoires die zijn gemaakt van natuurlijke materialen (zoals licht hout, rotan en bont). Ook bouclé meubels zullen het goed doen. Daarnaast zullen wandkleden goed bij een licht interieur passen – op deze manier voeg je meer warmte toe.

Gebruik je meer uitgesproken kleuren zoals blauw en groen? Ga dan zeker voor een suède of fluwelen afwerking van meubels, dit voegt niet alleen warmte toe, ook staat het enorm luxe en stijlvol in huis.

Bij de kleuren grijs en bruin staan leren items en donkere houtsoorten ontzettend tof. Om een goed beeld te geven heb ik de mooiste ton sur ton interieurs voor je op een rijtje gezet.

> Combineren kan je leren: zo combineer je de trendkleur terracotta in huis

In dit interieur is gebruik gemaakt van beige. Het valt ons direct op dat de combinatie van deze kleur met minimalistische houten meubels perfect samengaan.

We hadden het er net al even over, maar hoe luxueus staat deze fluwelen bank in de woonkamer? Ook is duidelijk te zien dat er gebruik is gemaakt van verschillende tinten blauw. De bank is veel feller, terwijl de muren meer grijsblauw zijn.

All pink everywhere. Wauw, dit interieur ziet er héél tof uit. De kleur komt werkelijk overal in terug – de muren, het bankje en zelfs in de vloerbekleding zien we een roze tint terugkomen.

Ook dit is weer een prachtige ton sur ton interieur. De verschillende tinten grijs zijn goed te zien. Zo zijn de gordijnen en jaloezieën donkergrijs, hebben de kozijnen een koele lichtgrijze kleur en hebben de muren een prachtige lichtgrijze betonlook.

> Gaaf en makkelijk – zo geef je je muur een heuse industriële betonlook

Liever wel meerdere kleuren gebruiken in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed’s kleurenguide: dit is wat ton sur ton precies inhoudt
Sluiten