Wat heeft dit appartement in Madrid gemeen met Beyoncé?

Als echte Beyoncé-fans snappen wij hier op de redactie best dat je iets van deze topvrouw in huis wilt hebben. Ik bedoel: de vrouw kan dansen als de beste, heeft een stem waar je nooit genoeg van krijgt en ziet er bovendien uit om door een ringetje te halen. Ohja, en ze verdient met dat pretpakket ook nog eens tonnen met geld. De bewoner van dit appartement in Madrid – een alleenstaande vrouw – moet haar ongetwijfeld als role model zien. De dame wilde namelijk een bijzonder detail in haar huis. Ze gaf architect Manuel Ocaña de opdracht om de tattoo van Beyoncé te verwerken in het design en dat deed de beste man op een creatieve manier.

Hij koos ervoor om de oorspronkelijke houten vloer te behouden en versierde een deel van de vloer en de betonnen constructie met een sjabloon, geïnspireerd op Queen B’s tattoo. Dit is trouwens niet de eerste keer dat Bee de inspiratie voor designers vormt. In Melbourne is het design van een wolkenkrabber geïnspireerd op de rondingen van Beyonce!

160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 006
appartement in madrid

De bewoner van dit appartement in Madrid had nog wat meer wensen. Ze wilde een open sfeer creëren en wilde absoluut geen hokkerige woning. En dat moest gefixed worden voor een klein budget.

160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 024
160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 008
160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 010

Gezien de oppervlakte van het appartement (50 vierkante meter) zou je denken dat de designers voor een loft zouden kiezen: alles in één ruimte. Maar de architect koos voor een andere aanpak. Hij gebruikte IKEA-meubels, glazen panelen en spiegels als roomdividers.

Op die manier wist hij low-budget een ruimte op te delen in meerdere kamers zonder de open sfeer te verliezen. Bovendien hebben spiegels een verruimend effect en kun je een ruimte groter laten lijken door spiegels op de juiste manier in te zetten.

160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 018
160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 031
160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 017

De glazen delen zijn slechts 33 mm (!) dik en zitten in stalen banen. Deze combinatie van staal, glas en beton geeft het appartement een industrieel karakter. Wil jij ook een industriële look in huis? Wij geven je praktische tips.

160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 003
160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 002

Oké, echt veel privacy heb je niet in bed, maar who cares? Het ziet er te gek uit en de Beyoncé fan woont hier toch in haar eentje.

160414 Manuel roomed-binnenkijker ParaIsa 027

MEER LEZEN
Ben je helemaal geïnspireerd door het gebruik van glas en staal binnen dit appartement in Madrid? Geef je entree een stoere update met deuren van staal en glas of kies voor stoere industriële roomdividers als je net zo’n ruimtelijk effect wilt bereiken in huis.

www.manuelocana.com

Reageer op artikel:
Wat heeft dit appartement in Madrid gemeen met Beyoncé?
Sluiten