Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 23 mei 2018

Wat bijzonder: ‘The Dutch Mountains’ wordt het grootste houten gebouw ter wereld

De plannen van The Dutch Mountains zijn gepresenteerd, een project waar we als Nederlanders best een beetje trots op mogen zijn. Het complex in Veldhoven wordt het grootste houten gebouw ter wereld, waar een nieuwe standaard wordt gezet voor duurzame ontwikkeling.

The Dutch Mountains wordt een nieuwe omgeving voor bedrijven en horecagelegenheden op de Run in Veldhoven, direct naast de A2. Het doel is om de regio Eindhoven, een van de dertien slimste gebieden ter wereld, te verrijken. Bij de bouw worden natuurlijke materialen gecombineerd met moderne technieken, om het gebouw zelfvoorzienend te maken, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. Daarnaast draagt het hout bij aan een lagere CO2-uitstoot.

In het gebouw komen kantoren, werk- en vergaderruimtes, conferentiefaciliteiten, horecavoorzieningen, een hotel en shortstay-woningen voor kenniswerkers. Het gebouw wordt om een stuk grond heen gebouwd dat bestemd is voor een park met vijvers, bomen en wandelpaadjes.

Het Smart ecosysteem van The Dutch Mountains

The Dutch Mountains is een gebouw dat door updates en upgrades met de tijd beter wordt. Het concept is vanaf de start ontwikkeld met technologiebedrijven en dienstverleners die normaal gesproken achteraan in de ontwikkelketen zitten. Zij ontwikkelen samen een ‘smart ecosysteem’ van diensten en technologieën waarin de gebruiker centraal staat.

Het functioneren van het gebouw wordt datagedreven en ervaringsgestuurd. Het systeem stelt de individuele gebruiker in staat zo plezierig, comfortabel en gezond mogelijk in het gebouw te verblijven. De omgeving kan voortdurend veranderen: ruimtes kunnen andere functies krijgen en segmenten van het gebouw kunnen meebewegen met veranderende marktomstandigheden.

De initiatiefnemers van The Dutch Mountains zijn Bloc, Studio Marco Vermeulen en Urban XChange. Samen met burgemeester Letty Demmers en wethouder Ad van den Oever van Veldhoven is een intentieverklaring getekend voor de bouw van het complex, dat in 2020 opgeleverd moet worden. Partijen als Asito, Dell, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Strukton hebben zich als partner aan het project verbonden. Het is nog niet bekend welke bedrijven en organisaties zich in The Dutch Mountains gaan vestigen. Lees hier meer over het ambitieuze project in Veldhoven.

Zo moet The Dutch Mountains eruit komen te zien

Dit artikel verscheen eerder op Froot.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat bijzonder: ‘The Dutch Mountains’ wordt het grootste houten gebouw ter wereld
Sluiten