Maud van Dijck
Maud van Dijck Opbergen 25 sep 2021

Deel jouw wasruimte slim in aan de hand van deze leuke ideeën

De wasruimte is meestal niet de eerste ruimte waar bij stilstaat over hoe je die in gaat richten. Maar eigenlijk heeft een wasruimte een slimme indeling harder nodig dan je andere kamers aangezien het vaak ook als een opbergruimte dient.

Daarom hebben wij wat slimme én stijlvolle ideeën gevonden.

6 ideeën voor een wasruimte met een nette indeling

1. Maak een verborgen wasruimte

Verstop je washok in feite met wat schuifdeuren. Het is ideaal om die huishoudelijke apparaten die je niet mooi in je interieur vindt staan te verbergen. Heb je hier niet echt de ruimte voor? Kies dan voor een kast waar je je wasmachine en droger in kunt zetten.

5 hacks die jouw kleine wasruimte een stuk ruimer maken

2. Hang een inklapbaar droogrek aan je wand

Zo kan je nog eens handig je was meteen ophangen. Een inklapbaar droogrek aan de muur neemt daarnaast weinig ruimte in beslag. Zelfs in een kleine wasruimte kan je het op een slimme plek hangen en pas uitklappen als je alle was hebt gedraaid.

3. Zorg voor meerdere wasmanden

Je wilt eigenlijk minstens twee wasmanden ergens bij je wasmachine hebben. Zo heb je altijd een mand voor je vieze was en een voor je schone was die je erbij kan pakken. Vooral als je het buiten ophangt is het nogal onhandig als je je natte was opgehoopt in je handen door je huis heen moet dragen.

Het liefst wil je eigenlijk meer manden in je wasruimte om te voorkomen dat je per ongeluk een kledingstuk bij de verkeerde was doet. Sorteer je wasgoed op deze vier categorieën:

  • Witte was
  • Fijne was
  • Lichte was
  • Bonte was

Kleding wassen? 5 tips om dit zo efficiënt mogelijk te doen

4. Een inklapbare strijkplank

Net als met het droogrek kan je ook gemakkelijk op ruimte besparen met een inklapbare of uitschuifbare strijkplank. En dan hoef je ook niet je strijkplank weer mee naar de woonkamer te sjouwen (behalve als je er graag mee voor de tv staat).

5. Een monochrome lichte wasruimte

Licht is belangrijk voor een wasruimte. Het geeft meer overzicht en dan vergis je je niet zo makkelijk in de kleur van je wasgoed. Een monochrome witte wasruimte is daarom niet voor niets populair.

En met leuke patronen op je tegelvloer kan je je wasruimte er stijlvol uit laten zien.

6 Maak van je washok ook een hobbyhok

Een wasruimte is ook de ideale plek om je naaimachine in kwijt te kunnen. Of plaats een knutsel- of puzzeltafel, zodat je lekker tot rust kan komen wanneer je op je was wacht. Daarnaast is een klok ook niet verkeerd om aan de muur te hebben.

12 opruimprojecten die je vandaag nog binnen 15 minuten kunt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Deel jouw wasruimte slim in aan de hand van deze leuke ideeën
Sluiten