Frederique Rekers
Frederique Rekers Badkamer 24 mei 2021

Wil je weten: waarom heeft een wasmand eigenlijk gaten?

Sommige vragen houden ons langer bezig dan de andere en sommige vragen zijn ook belangrijker dan de ander. Dit keer geen belangrijke vraag maar wel een vraag die ons maar blijft bezighouden: waarom heeft een wasmand eigenlijk gaten? Wij gingen op onderzoek uit.

Híerom heeft een wasmand gaten (en het is waarschijnlijk niet wat je denkt).

Een wasmand met gaten

Waarschijnlijk weet je meteen waar we het over hebben: die grote of kleine gaten die express in jouw mooie wasmand zijn gemaakt. Waarom? Je zou misschien denken dat het voor de ventilatie is gedaan maar je wasgoed is vaak al droog als je het vies in je wasmand legt.

Lastig als je het ons vraagt. De gaten zouden er ook voor kunnen zorgen dat je wasmand niet te erg gaat stinken en vieze geurtjes hun weg nog naar buiten kunnen vinden. Maar je wilt juist dat de geur van vieze was je kamer niet doordringt?

5 goede redenen om je was buiten te laten drogen

Het antwoord op de vraag

We zullen jullie niet langer in spanning houden. Volgens wasexpert Patric Richardson van Apartment Therapy zijn de gaten namelijk voor iets tótaal anders. Door de gaten in je wasmand zijn ze lichter en gemakkelijker mee te nemen als ze vol met kleding zitten.

Daar hadden we echt niet aan gedacht. Een wasmand is van zichzelf al zwaar doordat hij vol zit met was. Laten we even terugkijken naar originele wasmanden: geweven manden met natuurlijke gaten tussen de vezels.

Toen fabrikanten goedkopere, plastic alternatieven begonnen te maken probeerden ze waarschijnlijk de echte manden na te bootsen.

Dit deden ze dus door gaten te maken in de manden. Je krijgt uiteindelijk een lichter gewicht en een makkelijker schoon te maken mand in vergelijking met de traditionele geweven manden.

Richard zegt echter dat hier één nadeel aan zit: je kunt de mand voor niks anders dan was gebruiken. Door de gaten is het geen gewone mand die vaak meerdere functies heeft, maar hey het is wel een ideale lichte wasmand.

Er is nu gelukkig weer een belangrijke vraag beantwoord en wij kunnen vanavond weer rustig ons was dragen, wetend dat het nóg zwaarder had kunnen zijn.

8 gewoontes om jezelf aan te leren voor een opgeruimder huis

Wasmand
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Wil je weten: waarom heeft een wasmand eigenlijk gaten?
Sluiten