Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 2 okt 2021

Voor deze 10 dingen kan je de wasmachine óók gebruiken

Heb je items in huis waarvan je denkt die zijn wel toe aan een schoonmaakbeurt? Misschien mogen ze wel in de wasmachine en dan heb je ze zo weer schoon. Check natuurlijk wel eerst of er een label aanzit waarop staat wat de wasvoorschriften zijn.

Staat er een mooi kruisje door het symbool van de wasmachine? Dan is het nog een nee, zelfs als het op de lijst hieronder staat.

10 dingen die in de wasmachine mogen

1. Speelgoed

Speelgoed kan behoorlijk vies worden als je kinderen er vaak mee spelen. Gelukkig is er toch wel wat speelgoed dat je gewoon uit kan wassen. Zo zijn er veel knuffels die in de was mogen en meestal hebben ze ook een label met wasvoorschriften.

Mocht er geen label zijn dan kan je knuffels met een harde vulling beter buiten de wasmachine laten, want die kunnen eerder vervormen. (Zachte) knuffels de je ook in een waszakje of afsluitbare kussensloop en laat je in een wasmachine op een lage stand centrifugeren.

Daarnaast mag plastic speelgoed zoals LEGO, DUPLO of K’NEX ook in een kussensloop in de wasmachine. Het gaat dan wel om de blokken en niet de poppetjes. Poppetjes mogen wel de wasmachine in, maar die kunnen wel eerder beschadigd raken of hun gezicht verliezen.

2. Dweilmoppen

Waarschijnlijk doen de meeste van jullie deze al bij de was. Je hoeft namelijk echt niet iedere keer een nieuwe aan te schaffen als de jouwe vuil is. Dweilmoppen kan je gerust met je andere vieze schoonmaakdoeken mee wassen.

Dweilen: op déze manier komen er geen voetafdrukken op je vloer te staan

3. Badsponsen en make-up sponsen

Ook je badsponsen zijn soms toe aan een goede afspoelbeurt. Er hopen zich anders namelijk wat bacteriën op, dus stop ze regelmatig in de was. Daarnaast kunnen make-up sponsen ook zo nu en dan schoongemaakt worden in de wasmachine. Doe ze wel in een hersluitbaar waszakje (die ook voor BH’s worden gebruikt).

4. Scheen- en kniebeschermers

Deze zal je echt in de was willen stoppen met de lekkere geur die ze na het sporten krijgen. Zeker als je wat kids hebt die voetballen of hockeyen. Leren scheenbeschermers mogen natuurlijk niet in de wasmachine.

5. Kussenhoezen

Je koopt losse kussenhoezen voor de kussens op je bank vooral ook om ze gemakkelijk schoon te maken zonder dat je het hele kussen in de wasmachine hoeft te doen.

6. De hondenmand

Ja hoor! Het zachte bedje van je viervoeter kan je gewoon in de wasmachine gooien. Zet je wasmachine wel op een lage temperatuur, want anders kan het nog wat krap worden voor je hond als zijn bed opeens is gekrimpt.

Hadden we eerder willen weten: ZARA HOME heeft een collectie voor je huisdier

7. Sneakers

De meeste sneakers kan je gewoon uitwassen als ze een keer echt vies en plakkerig zijn na een avondje stappen. Was je sneakers tussen 2 grote badhanddoeken in op een lage stand en extra water. Genoeg wasmiddel voor een kleine was draaien is voldoende voor je schoenen. Vergeet niet leren of suède schoenen mogen nooit in de wasmachine.

8. Canvas tassen

Wij zijn dol op deze katoenen tassen en het is altijd jammer als je opeens zo’n vlek op je leuke lichte tas ziet. Je canvas tas kan je dus gemakkelijk uitwassen op 30 °C. Pas wel op met gekleurde kleding aangezien deze op je tas kan afgeven en bij te vaak wassen kan de mooie tekst op je tas vervagen.

9. Keukengerei

Ovenwanten, placemats, onderzetters en ander keukengerei van natuurlijke stoffen materialen kunnen in de wasmachine. Je kan het merendeel gewoon bij je handdoeken mee wassen.

Van beddengoed tot aan gordijnen: dit is alles wat je wilt weten over linnen

10. Het douchegordijn

Was je douchegordijn een keer per maand uit op maximaal 40 graden. Bij een hogere temperatuur kan een plastic douchegordijn namelijk smelten (stop deze dan ook niet in de droger). En stel je wasmachine in of fijne of wollen was.

3 manieren om het wassen van je kleding duurzamer aan te pakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Voor deze 10 dingen kan je de wasmachine óók gebruiken
Sluiten