Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 25 sep 2019

Tijdnood? Met deze makkelijke truc is de was in de droger sneller droog

Het doen van de was is niemands favoriete taak, denken we zo. De wasmand lijkt soms een bodemloze put waar je maar kleding uit blijft halen, en de droger lijkt wel uren aan te staan. We zouden er daarom alles voor over hebben om de was nét even een tikkie sneller te kunnen doen. Met deze truc bespaar je minstens een half uur met het drogen van de was.

Als je regelmatig een droger gebruikt, hebben we dé tip voor je gevonden. Australische schoonmaakgoeroe Shannon Lush verklapte haar slimme tip tijdens een aflevering van Sunrise on Sunday, een populair ochtendprogramma.

Met deze truc droogt de was in de droger sneller

Shannons tip: leg een droge theedoek op de natte was voordat je de droger aanzet. Volgens Shannon zou de was daarmee een derde van de tijd sneller droog zijn. En eerlijk is eerlijk, dat klinkt ons als muziek in de oren.

‘Een droge theedoek transporteert het water, en voert het af. Daarnaast verspreidt het water beter over het oppervlak, zodat de droger zijn werk kan doen,’ vertelt Shannon.

Wasmachine schoonmaken: zo pak je dat het beste aan 

Leuk, maar werkt het echt?

Mocht je het nog niet helemaal geloven: de redacteuren van Good Housekeeping hebben het voor je uitgeprobeerd. We weten niet precies hoe lang zij normaal de was in de droger doen, maar we weten wel dat de was een half uur sneller droog was dan normaal. En dat kan soms nét dat beetje extra tijd zijn dat je nodig hebt op een drukke dag.

De moeite waard om de volgende keer dat je de droger aanzet er ook een droge theedoek bij te gooien, als het ons vraagt.

Meer handige tips voor het huishouden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tijdnood? Met deze makkelijke truc is de was in de droger sneller droog
Sluiten