Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Uncategorized 19 mei 2022

5 goede redenen om je was buiten te laten drogen

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, drogen wij onze natte was uit de wasmachine het liefste naar buiten. Aan je was buiten laten drogen zitten namelijk veel voordelen die de droger niet met zich mee brengt. Welke voordelen dit zijn, lees je hier.

Huishoudexpert Zamarra Kok zet voor Telegraaf alle voordelen op een rij.

1. Minder slijtage

Kleding slijt minder snel. Bij elke beurt in de droger verliezen kledingstukken vezels; die vindt u terug in het filter. Veel kledingstukken mogen sowieso niet in de wasdroger omdat zij daardoor kunnen krimpen of vervormen.

2. De geur

Niets ruikt zo lekker als aan de waslijn gedroogd wasgoed. Daar kan werkelijk geen wasparfum of wasverzachter tegenop.

Leuk om te proberen: zo maak je zelf geurstokjes met essentiële olie

3. Goedkoper

Uiteraard is de was aan de lijn drogen goedkoper dan in de droger. Een condensdroger of droger met luchtafvoer kost ongeveer €0,89 per keer, een warmtepompdroger is iets goedkoper met gemiddeld €0,19 per beurt. Door aan de lijn te drogen, bespaart u energie en bent u ook duurzamer bezig.

4. Natuurlijk bleekmiddel

Witte was wordt door de zon gebleekt als u deze aan de waslijn hangt. Zo kunt u zelfs stuifmeelvlekken laten verdwijnen!

5. Minder vaak strijken

Als wasgoed netjes strak aan de waslijn wordt opgehangen, droogt het kreukvrij op. Dat scheelt veel werk bij het strijken. Hang broeken bij voorkeur op de kop aan de pijpen voor het beste resultaat.

4 handige tips voor het ophangen van de was als het buiten warm is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 goede redenen om je was buiten te laten drogen
Sluiten