Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 24 feb 2020

Heel veel inspiratie om iedere interieurstijl warm en gezellig te maken

Op de Roomed redactie zien we wekelijks allerlei woonstijlen voorbij komen. Ben je op zoek naar warme interieurstijlen? Check deze gave interieurstijlen dan, mét inspirerende plaatjes.

Er zijn veel meer warme interieurstijlen dan je denkt. Deze vijf stijlen zijn van zichzelf al gezellig, of je kunt ze makkelijk knus maken. Hoe je dat moet doen? Nou gewoon, met deze tips!


Warme bohemian interieurstijlen

Een bohemian interieur is warm en kleurrijk van zichzelf. Er worden veel verschillende materialen gecombineerd die samen voor een eclectisch maar gezellig geheel zorgen.

Voor warme bohemian interieurstijlen kun je experimenten met veel kleuren, planten en natuurlijke materialen. Ga eens langs bij de kringloopwinkel om te zien of je nog gezellige items kan scoren die hier goed bij passen.

> Lees ook: Inspiratie nodig voor een bohemian stijl in huis? 9 tips voor een boho interieur


Scandinavisch kan ook knus zijn

Lichte kleuren, strakke lijnen. Over het algemeen is een Scandinavische interieurstijl meer basic dan warm. Tenminste, dat zou je denken! Scandinavische interieurstijlen zijn vaak licht, ruimtelijk en comfortabel. Zo kan je heerlijk op een mooie lichte bank en met een knus dekentje bij een haardvuur zitten.

> Ook lezen: Ga los met deze tips voor een Scandinavisch interieur

Lekker klassiek

Een klassieke interieurstijl hoeft heus niet ouderwets of kil te zijn. Kijk maar eens naar deze mooie beelden. Klassieke en warme interieurstijlen hebben vaak prachtige donkere kleuren en mooie houten vloeren.

Die warmte zit ‘m in dat gevoel van comfort en luxe. Een mooie stoffen bank en een uitnodigende stoel geven een huis al snel de warmte die het nodig heeft.

> Ook lezen: Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl klassiek (+ voorbeelden)


Landelijke interieurstijl

Wij denken bij warme landelijke interieurstijlen gelijk aan natuurlijke materialen. Veel hout, een schapenvacht op de bank en rustige, warme kleuren. Ziet er schitterend uit én maakt de boel erg gezellig.

> Lees ook: Welke woonstijl past bij mij? De interieurstijl landelijk (+ voorbeelden)


Zo maak je industriële interieurstijlen warm en gezellig

Dit is een lastige. Industrieel wordt vaak juist niet in het rijtje van warme interieurstijlen geplaatst. Met natuurlijke materialen en een paar tips kom je al een heel eind om zelfs in de meest industriële huizen warmte en gezelligheid te creëren.

Lees ook: Good to know: zo maak je een industrieel interieur gezellig

Meer lezen over warme interieurstijlen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BinnenhuisadviseurVilla-villa

Reageer op artikel:
Heel veel inspiratie om iedere interieurstijl warm en gezellig te maken
Sluiten