Frederique Rekers
Frederique Rekers Binnenkijken 25 apr 2021

5 vragen aan… interieurblogger Marit Hoekstra over haar warme en moderne inrichting

In de rubriek ‘5 vragen aan’ stellen we (hoe raad je het) vijf vragen mensen met een fantastisch interieur. Elke week vijf dezelfde vragen, maar met totaal verschillende antwoorden. En dat is precies waarom we dit zo leuk vinden. Vandaag stellen we 5 vragen aan Marit Hoekstra over haar warme en moderne inrichting.

Marit deelt op Instagram haar interieur en ook verbouwingen die haar huis ondergaat. Dit doet ze onder de naam huisje133.

5 vragen aan Marit over haar warme en moderne inrichting

Als je jouw interieurstijl in één woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dat dan zijn? (en waarom?)

Ik vind het moeilijk om daar 1 woord voor te bedenken. Daarom zet ik er maar gewoon streepjes tussen. 😉 Ik omschrijf onze interieurstijl als “Warm-modern-jaren ’30”. Dit is te zien aan de vele details, zoals de kamer en suite met glas in lood-deuren, de sierlijke plinten en lijsten om de deuren.

Maar dit combineren we met de tijd van nu, door juist geen klassieke meubels toe te voegen. De bank, de eettafel, een hangend tv-meubel en zwarte lijsten aan de muur zijn hier een voorbeeld van.

Het vele licht, hout en andere natuurlijke materialen en kleuren geven de finishing touch: namelijk de warme en moderne inrichting, die meteen voelbaar is wanneer je de woonkamer binnenloopt.

Wat zijn jou ‘go to’ adressen waar je altijd slaagt?

Ik houd ervan om in real life te shoppen. Online winkelmandjes vullen doe ik niet zoveel. Ik wil producten zien, voelen en naast elkaar houden. Misschien ook maar beter voor de portemonnee.

Ik slaag altijd bij bijvoorbeeld Xenos of Hema. Maar CASA, H&M home of Loods5 zijn ook adressen waar ik goed kan slagen!

Je moet kiezen: wat is jouw favoriete item in huis, en waarom dat item? Welk verhaal kleeft er aan dat item?

Mijn favoriete item in huis is absoluut onze Strelitzia van 2,55 meter. Wij hebben een plafond van 3,10 meter. Deze wordt onderbroken met onze kamer en suite, maar bij binnenkomst wilden wij graag een toffe eye-catcher.

Ik wil altijd eerst een tijdje op de bank zitten, kijken naar de ruimte en inspiratie opdoen. In dit geval ontstond na een tijdje het idee om een grote plant toe te voegen. Dus hup, naar het tuincentrum. Maar een écht grote plant kon ik daar niet vinden.


Uiteindelijk heb ik een adresje gevonden waar ze Strelitzia’s verkochten. De soort: Strelitzia Reginae. We zijn naar dit adresje toe gereden, met een aanhangwagen achter de auto. In de kas werden we overweldigd door duizenden groene pareltjes, met veel oranje van de prachtige bloemen.

Strelitzia kas
Bron: Marit Hoeksra

Ik was meteen verkocht. Uit die duizenden Strelitzia kozen we onze huidige Strelitzia van 2,55 meer. We hebben hem in de aanhangwagen vervoerd en in huis gekregen. Ik heb nog geen moment spijt van het toevoegen van dit prachtige (toch ook unieke) item in huis.

Heb je wel eens iets aan jouw interieur aangepast wat totaal níét in de smaak viel? En hoe heb je dat opgelost?

Eerlijk gezegd kan ik niets bedenken wat we hebben aangepast wat totaal niet in de smaak viel. Misschien komt het ook wel doordat we de dingen toch wel goed op ons in laten werken en van te voren goed nadenken hoe we iets willen.

Nu hebben we ook nog niet veel gróte aanpassingen gedaan, behalve de verbouwing van de tuin en voorkamer. Bij mij ontstaat er dan een idee, ik vertel het tijdens een bakje koffie tegen mijn vriend, die begint te tekenen en uiteindelijk gaan we samen aan de klus.

Ik zit er wel over na te denken om de kleur van de muur in de woonkamer te veranderen. Dit is niet omdat het niet in de smaak viel, maar meer omdat ik na 3 jaar wel weer zin heb in een nieuw kleurtje! 😉 (Niet vertellen aan mijn vriend, die moet nog even wennen aan dit idee).

Welke interieurtip kunnen de Roomed-lezers van jou leren?

Als je iets moois ziet, vraag je dan eerst af of je het zelf kunt maken. Wij vinden het beide leuk om dingen zelf te doen en het scheelt ook ontzettend veel geld. Dat geld steken we dan weer liever in dingen die je níét zelf kunt maken, zoals onze nieuwe bank.

Wij hebben vorig jaar onze tuin helemaal zelf opgeknapt en een paar maanden geleden hebben we onze voorkamer ‘omgebouwd’ tot een resultaat waar ik erg trots op ben! Wanneer je iets zelf maakt, waardeer je het nog 10x meer.

Kleine imperfecties neem je dan ook sneller voor lief, omdat je het bloed-zweet-en-tranen-verhaal erachter kent. We worden als klusteam ook steeds vaker ‘ingehuurd’ door vrienden of familie. Een leuke hobby naast onze drukke fulltime banen.

Wat is een Mid-Century Modern interieur? We delen tips en voorbeelden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen aan… interieurblogger Marit Hoekstra over haar warme en moderne inrichting
Sluiten