4x tips voor de combinatie van warme en koele elementen in je interieur

In een interieur gaat het allemaal om het maken van de juiste combinaties. Je hoort het ons vaak genoeg zeggen: creëer contrast, zorg voor balans. En dat geldt ook voor warme en koude elementen! Wij geven tips. Maar eerst: een warm en koud interieur? Wat bedoelen we daar eigenlijk mee?

Er zijn bepaalde elementen die voor een wat koelere look kunnen zorgen in huis. Vaak zijn dit lichte kleuren, strakke lijnen en ‘harde’ materialen zoals steen. Daar tegenover staan de warme elementen. Vaak kleuren zoals rood, bruin, oranje en roze. Voor de juiste balans in je interieur moet je deze twee tegenpolen combineren. Hoe je dat doet? Lees snel verder!

1. First of all: kleur

De meest voor de hand liggende – en tevens de meest makkelijke – manier om warm en koud te combineren in je interieur is door kleurgebruik. Bekijk de kleurencirkel en kies kleuren die tegenover elkaar staan.

Benieuwd naar wat kleur nog meer kan betekenen voor je interieur? Kijk hier wat voor invloed kleur heeft op je emoties.

2. Get tropical: planten

Heb je een interieur dat voornamelijk bestaat uit koele elementen? Zet de ruimte dan vol met tropische planten en kleurrijke bloemen. Dit geeft automatisch een zomers (en dus warm) effect aan je interieur. Ga bijvoorbeeld voor de Kentia Palm!

3. Materialen in de mix

Er zijn bepaalde materialen die een koud karakter hebben (de meeste soorten natuursteen) en bepaalde materialen die een warm karakter hebben (hout, jute, goud). Zet voor een betonnen muur dus bijvoorbeeld een donkere houten kast met gouden accessoires en tropische planten.

Vuur en vachtjes

Vanzelfsprekend geven dingen als kaarsen, een open haard en warme stoffen zoals wol een warm effect aan je interieur. Ontdek je dus veel koele elementen in huis? Leg een zacht kussen neer en steek wat vaker de kaarsjes aan. Wedden dat dat een enorm verschil maakt? Ook in een zwart-wit doet deze truc het trouwens goed! Lees hier waarom.

Reageer op artikel:
4x tips voor de combinatie van warme en koele elementen in je interieur
Sluiten