Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 20 okt 2019

Dat zie je niet vaak: een vloerkleed aan de muur voor extra warmte in huis

Sinds we deze wanddecoratie voorbij zagen komen op Pinterest, konden we nergens anders meer aan denken. Een vloerkleed aan de muur. Je ziet het niet vaak, maar het staat ó zo gezellig in warm. Op de Roomed redactie zijn we al helemaal overtuigd, nu jij nog.

We kunnen ons helemaal voorstellen dat je het nog een gek idee vindt. Een vloerkleed hoort immers op de grond in plaats van aan de muur, niet waar? Dat dachten wij ook. Maar bekijk vooral deze prachtige plaatjes eens, en laat je verrassen door de warme en gezellige uitstraling van de interieurs.

Zowel we woonkamer als de slaapkamer, je kunt deze trend overal in huis kwijt.

Zo hang je een vloerkleed aan de muur

Er zijn twee makkelijke manieren om je vloerkleed aan de muur te hangen. Met een gordijnroede, en met nietjes of spijkers.

1. Gordijnroedes

Het makkelijkste is natuurlijk als je een wandtapijt hebt. In veel gevallen zitten hier al lussen aan of heeft de achterzijde een tunnel. Je kunt op deze manier gemakkelijk een gordijnroede er doorheen halen. Deze zijn er in veel verschillende soorten en maten.

Heb je geen speciaal wandtapijt? Aan een gewoon kleed kun je ook nog zelf lussen of een tunnel maken. Het kost misschien een beetje extra moeite, maar hiermee bespaar je wel geld.

2. Nieten

Deze optie is misschien wel een beetje zonde van je kleed, maar hij hangt wél lekker stevig. Zaag eerst een latje op maat, en boor deze in de muur. De bovenkant van het tapijt komt hier aan vast, dus boor het latje lekker hoog.

Niet het tapijt hieraan vast of gebruik spijkers. Wil je het vloerkleed strak naar beneden hebben hangen? Maak de onderkant dan ook aan een latje vast. Deze kan je laten bungelen, of ook aan de muur bevestigen.

Meer tips om je interieur warmer te maken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dat zie je niet vaak: een vloerkleed aan de muur voor extra warmte in huis
Sluiten