Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 17 sep 2019

Een wandkast in de woonkamer: zo style je ‘m het beste

Een mooie wandkast in de woonkamer is niet alleen praktisch (want: extra opbergruimte!) maar ook een hele fijne plek om wat mooie woonaccessoires neer te zetten. Daarmee maak je je interieur helemaal af. Hoe je die accessoires het beste kunt stylen, vertellen we in dit artikel aan je.

De wandkast in de woonkamer stylen doe je zo

1. Houd het rustig

Als je ervoor kiest om je hele kast vol met spullen en decoraties te zetten, is de kans groot dat het op een hoop rommel gaat lijken. Dat willen we uiteraard niet, dus daarom kiezen we ervoor om de decoratie op je wandkast zo rustig mogelijk te houden.

2. Kies één eyecatcher

Als je meerdere opvallende items op een wandkast zet, weten mensen niet waar ze als eerste naartoe moeten kijken. Kies er daarom voor om maar één eyecatcher in je decoratie te verwerken.

3. Werk asymmetrisch

Je geeft een wandmeubel net wat meer joie de vivre als je ervoor kiest om met een asymmetrische styling te werken. Waar een symmetrische indeling van je wandkast soms nogal saai kan zijn, blijft een asymmetrische indeling spannend.

4. Werk met de regel van drie

Heb je al eens gehoord van de regel van drie? Het komt erop neer dat het aantrekkelijker is om groepjes van oneven aantallen te stylen dan even aantallen. Ga dus altijd voor drie (of vijf, of zeven) accessoires in plaats van twee, vier of zes.

Dat betekent echter niet dat je alle even getallen moet bannen. We hebben namelijk ook nog de regel van twee, maar daarover in een ander artikel meer.

5. Planten maken je woonkamer af

Met een paar mooie planten maak je jouw wandkast in de woonkamer helemaal af. Zet planten in groepjes bij elkaar voor een extra leuk effect. Werk daarmee in verschillende hoogtes om het spannend te houden. Zet bijvoorbeeld een Sanseveria naast een pannenkoekplant en een ananasplant.

Heb je écht geen groene vingers? Ga dan voor planten waar je geen omkijken naar hebt. Een mooi terrarium of een bos gedroogde bloemen, bijvoorbeeld. Of kijk naar een paar mooie nepplanten, die blijven sowieso groen.

Meer tips om je interieur te stylen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een wandkast in de woonkamer: zo style je ‘m het beste
Sluiten