Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 30 jan 2020

7 tips voor een prachtige walk-in closet

Kamer over? Het is en blijft een meisjesdroom om die lege kamer om te toveren tot een prachtige walk-in closet. Wij zetten de 6 beste tips voor jou op een rijtje om een mooie walk- in closet te creëren.

6 tips voor een walk-in closet

1. Kledinghangers voor een mooie walk-in closet

Deze eerste tip is zo simpel, maar toch heel effectief. Doe al je verschillende plastic kledinghangers de deur uit en koop daarvoor in de plaats mooie houten of metalen hangers. Dit zorgt voor veel rust in de kast en het ziet er meteen netter uit!

2. Opbergbakken of manden

Eigenlijk hetzelfde verhaal als hierboven: berg je ondergoed, sokken, accessoires en sieraden op in dezelfde soort bakken of manden.

3. Koop kasten en planken uit één serie

Zo houd je je kast lekker overzichtelijk. En dat kan zelfs met een klein budget! Zo heeft IKEA bijvoorbeeld goede series voor walk-in closets, inclusief planken, schoenenrekken en ophangsystemen.

4. Gebruik kledingrekken

Kledingrekken zijn een leuke en handige toevoeging aan je walk-in closet. Vooral wanneer je het combineert met een paar mooie dichte ladekasten en planken.

5. Een goede indeling voor een mooie walk-in closet

Een goede indeling is heel belangrijk! Zoek al je kleding en schoenen uit, gooi weg wat je niet meer aan hebt of geef het aan een goed doel. De KonMari methode kan je hier vast bij helpen!

Sorteer daarna al je kleding op thema en kleur. Overhemden naast elkaar, spijkerbroeken netjes opgehangen of gevouwen, schoenen op kleur gesorteerd, enzovoorts. Op deze manier heb je ook veel meer inzicht in wat je allemaal hebt!

6. Goede accessoires

Behandel je nieuwe kast alsof het je woonkamer is! Gebruik accessoires, mooie lijsten of kunst om de walk-in closet persoonlijk te maken. Waak er wel voor dat het niet té druk wordt, je kleding zal namelijk ook al veel kleur en prints in de kamer brengen! Het is handig om ná het inhangen van al je kleding te bekijken welke hoeken of planken een leuk object kunnen gebruiken.

Zit je even in een kledingcrisis en heb je meerdere combinaties gepast (en op de grond gegooid) voordat je ‘s ochtends naar je werk gaat? Dat is met een inloopkast geen probleem meer. Hét voordeel van zo’n walk-in closet is namelijk dat je de deur dicht trekt en niemand last heeft van jouw bergen kleding. En dat is misschien wel het allerfijnste aan zo’n extra kledingkamer!

Nog meer tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips voor een prachtige walk-in closet
Sluiten