Redactie
Redactie Gesponsord 29 jan 2020

Dit is waarom het goed is om regelmatig verse bloemen in huis te halen

Bloemen komen in allerlei geuren en kleuren, groot en klein, in veelvoud of alleen. Sommige bloemen komen met een boodschap, terwijl andere gewoon heel mooi zijn voor in je interieur. En zo zijn er nog meer redenen waarom regelmatig bloemen laten bezorgen goed voor je is!

Dosis schone lucht

Als je na een drukke werkweek een weekendje de natuur in duikt, voel je je vaak een stuk gezonder. Het groen en de frisse lucht geven je weer een boost en eventuele ademhalingsproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar voor een dosis schone lucht kan je ook gewoon een vers boeketje in huis halen.

Iedereen weet dat planten en bloemen voor zuurstof zorgen en daarom belangrijk zijn voor de gezondheid. Nu blijkt uit onderzoek van NASA dat ze de lucht ook letterlijk kunnen zuiveren van giftige stoffen. De gerbera en bromelia bijvoorbeeld helpen om stoffen zoals benzeen, TCE en formaldehyde uit de lucht te halen. Regelmatig thuis verse bloemen laten bezorgen, is dus niet alleen fijn voor het oog, maar ook voor de longen. 

Een natuurlijk medicijn

Maar een mooi bloemetje is niet alleen goed voor je luchtwegen. Er is onderzoek gedaan naar patiënten in ziekenhuizen en de invloed van bloemen op hun herstel. Wat blijkt is dat ze de saaie ziekenhuiskamers niet alleen vrolijker maken, maar de patiënten ook gezonder. Patiënten hadden minder pijnstillers nodig, hun bloeddruk ging omlaag en ze waren minder angstig. 

Bloemen geven extra veel zuurstof af en maken daardoor niet alleen de lucht schoner, maar helpen ook je nachtrust te verbeteren. Daarbij hebben ze allemaal hun eigen unieke voordelen. De roos zou bijvoorbeeld een hoog vitamine C gehalte hebben en daardoor in tijden van griep en verkoudheid helpen. En de Chrysant schijnt goed voor je lever te zijn en stimuleert het zenuwstelsel. 

Lekkerder in je vel

Regelmatig verse bloemen in huis zijn ook voor je gemoedstoestand en geest prettig. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen zich over het algemeen beter in een kamer met bloemen voelen. En iemand die een boeketje krijgt, heeft zelfs meteen een beter humeur dat tot wel drie dagen kan aanhouden.

Een van de redenen waarom bloemen goed zijn voor de psychische toestand, is omdat ze twee van onze zintuigen prikkelen, namelijk geur en zicht. Als je kleurige bloemen in huis hebt staan, dan stimuleer je deze zintuigen op een positieve manier. Ze staan daarom niet alleen fijn in je interieur, maar kunnen ook bepalen hoe je je voelt: minder gekleurde bloemen zorgen voor een ontspannen gemoedstoestand, fel gekleurde geven je meer energie en bloemen van dezelfde kleur zorgen dat je rustig wordt. 

Regelmatig verse bloemen

En om ervoor te zorgen dat je regelmatig verse bloemen in huis hebt, hoef je niet meer je partner lief aan te kijken of zelf de markt op. Je kan makkelijk een bloemenabonnement van bloomon afsluiten. bloomon zorgt voor een stijlvol boeket met verse seizoensbloemen in drie verschillende maten. En met het atelier abonnement krijg je zelfs elke keer een meesterwerk van een bloemkunstenaar thuis bezorgd. Zo gaan ook de bloementrends van 2020 niet aan jouw neus voorbij!

in samenwerking met bloomon

Reageer op artikel:
Dit is waarom het goed is om regelmatig verse bloemen in huis te halen
Sluiten