Waarom dit appartement groter lijkt dan het werkelijk is

Van dit kleine appartement in Stockholm kunnen we wel een interieur-lesje leren. Het appartement is zo gaaf gestyled dat we haast niet geloven dat het maar een woonoppervlak van 36 vierkante meter heeft.

Zoals we van de Scandinaviërs gewend zijn, wordt ook dit huis gekenmerkt door een stijlvol interieur waardoor deze studio helemaal niet klein lijkt. We zien een aantal typisch Scandinavische elementen, zoals de lichte houten vloer, veel planten en natuurlijk een open haard. De ruwe bakstenen muur, de leren bank en de grote ijskast geven het appartement een stoere look.

De eerste stap in het stylen van een kleine studio is accepteren dat de ruimte beperkt is. Een grote eettafel past nu eenmaal niet in een klein huis, maar een bistro setje zoals hierboven is een prima alternatief. Zo houd je ruimte in de keuken en kun je toch met z’n tweetjes aan tafel zitten.

Zwart en wit overheersen in dit interieur, maar in de douche worden we verrast met een overload aan gele tegels. Cool, dit onverwachte kleurtje, maar die plant in de douche had voor ons niet gehoeven.

Om de slaapruimte toch iets af te schermen van de living zijn er gordijnen langs het bed geplaatst; een handige en ruimtebesparende roomdivider, perfect voor kleine studio’s.

Waarom lijkt dit appartement ruimer dan het is? Het sleutelwoord is wit. Het plafond, de vloer en de meeste muren zijn licht gehouden waardoor het appartement ademt. Het kleurenpalet is eenvoudig: zwart en wit wordt hier en daar opgebroken door wat houten details, planten en de bakstenen muur. Deze combinatie werkt altijd en maakt je huis net wat warmer en interessanter.

www.fantasticfrank.se

Reageer op artikel:
Waarom dit appartement groter lijkt dan het werkelijk is
Sluiten