admin
admin Shopping 6 mrt 2014

WAAR&HUIS: tijdelijke conceptstore opent haar deuren in Nieuw Sloten

Eén van de leukste dingen van dit werk, is het op zoek gaan, tegenkomen of vinden van de leukste (nieuwe) adressen om inspiratie op te doen of (het liefst nog) tot aankopen over te gaan. En deze adressen delen wij natuurlijk weer graag met jullie. Sharing is caring tenslotte.

Vandaag mochten wij alvast een kijkje nemen bij conceptstore ‘WAAR&HUIS’ in Nieuw Sloten, die morgen haar deuren opent.

Nieuw jasje, nieuw product
Aan enkele simplistische ijzeren kledinghangers hangen even simplistische theedoeken nonchalant mooi te wezen. Zo, gepresenteerd in een open ruimte met veel daglicht ziet het er bijna als een kunstwerk uit. En dan te bedenken dat precies diezelfde doeken normaal gesproken in chaotische stapels in de budgetbakken van de Zeeman liggen waar huisvrouwen gretig tussen graaien- juist, deze design-like theedoeken kosten dus maar een paar cent.

Initiatiefnemers Brigit Vermeulen en Hélène Bergmans presenteren en verkopen enkel producten (voor dezelfde prijs) van omliggende winkeliers, kunstenaars en bewoners uit Nieuw Sloten in hun tijdelijke conceptstore WAAR&HUIS. Door er hun eigen draai aan te geven en de items te plaatsen in een andere omgeving, ziet bijvoorbeeld een doorsnee keukenhanddoek er ineens verdomd chique uit. Of wat dacht je van zeepjes van de Albert Heijn die hun doosje binnenste buiten dragen? Lintje eromheen et voilà: conceptstore-waardig materiaal.

Nieuw Sloten is wél leuk
Brigit en Hélène, die eerder in hun wijk ‘Sloten terug in de kas’ en Route 1066 organiseerden, leerden elkaar op het schoolplein van hun kinderen kennen. Brigit is stylist, Hélène grafisch ontwerper en de twee dames geven allebei les op Academie Artemis in Amsterdam. De twee eerdere projecten van deze creatievelingen beviel hen zo goed, dat ze Nieuw Sloten opnieuw een boost willen geven, dit maal met een tijdelijke conceptstore. “Iedereen klaagt altijd maar over de crisis. Winkeliers hier praten nauwelijks met elkaar en dat is zonde. Wij willen positieve energie uitstralen en laten zien dat Nieuw Sloten wél leuk is”, legt Hélène uit. En die drive lijkt aanstekelijk te zijn. “De omgeving reageert heel enthousiast en iedereen is nieuwsgierig.”

Winkeliers bieden hun producten aan voor de inkoopprijs en lokale kunstenaars stellen hun ontwerpen tegen een kleine vergoeding tentoon. Dit leidt tot een diverse collectie van boeken van de Bruna, tot klassieke kasten uit de jaren 60 van Zo Goed Als Oud. Met dit initiatief willen Brigit en Hélène iets aan de leegstand in Nieuw Sloten doen. Onder andere ‘hun eigen’ Artemis studenten hebben geholpen het tijdelijke project op te zetten.

Vrijdag 7 maart opent WAAR&HUIS officieel haar deuren (t/m mei).
Naast leuke producten kun je hier ook terecht voor een goede kop koffie, een stuk versgebakken taart en gevarieerde activiteiten zoals een filmavond of een decadente wijnproeverij. Voor het actuele programma kijk op hun Facebookpagina.

Openingstijden
Do – Za: 11:00 – 17:00

Adres
Belgiëplein 112-116
1066 SC Amsterdam

Reageer op artikel:
WAAR&HUIS: tijdelijke conceptstore opent haar deuren in Nieuw Sloten
Sluiten