Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 3 oktober 2019

De waarde van je huis stijgt met deze kleine aanpassingen

Hoe we de waarde van ons huis kunnen laten stijgen weten we inmiddels wel; uitbouwen, nieuwe keuken of misschien toch de badkamer renoveren. Deze projecten kosten echter veel tijd en misschien nog wel meer geld. Wij hebben manieren gevonden om de waarde van je huis te laten stijgen, zonder dat daar veel moeite en geld in gaat zitten.

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Binnen een dag maak jij van je huis een dubbeltje meer waard (of heel veel meer dan een dubbeltje). Met deze snelle tips van Appartment Therapy zal je huis aantrekkelijker worden voor kopers. Het fijne aan deze tips is, is dat je dit allemaal zelf kan doen. Er komt geen aannemer aan te pas.

De waarde van je huis laten stijgen met 8 makkelijke en goedkope tips

1. De voorkant van je huis is je visitekaartje

De voorkant van je huis geeft vaak de eerste indruk. We weten allemaal dat een goede eerste indruk belangrijk is. Dat geldt natuurlijk ook voor je huis. Om die reden is het belangrijk dat de voorkant van je huis er goed uitziet.

Maak het paadje naar de deur netjes, geef de voordeur een likje verf of vervang het huisnummer als deze er scheef en beschadigd bijhangt. Door bloemen of planten in de voortuin te zetten, ziet de voorkant van je huis er meteen gezellig uit. Daar wil een koper graag voor betalen.

2. Met nieuwe deurknoppen stijgt de waarde van je huis

Een makkelijke manier om de waarde van je huis te verhogen is door lelijke deurknoppen en handvatten (of als je het rigoureus wil aanpakken misschien zelfs complete deuren) te vervangen. Hiermee kun je je huis een stuk moderner laten ogen.

3. Maak je huis slimmer voor een hogere waarde

Deze tip werkt echt perfect om jonge kopers aan te trekken, maar ook andere kopers vinden deze verbetering in huis zeer interessant. Installeer een slimme deurbel, een thermostaat dat je kan bedienen op afstand en gebruik slimme sloten en camera’s. Dit alles kun je voor een paar honderd euro doen en je huis wordt er meteen meer door waard.

4. Een likje verf over de muren

Zijn je witte muren verkleurd en is het al een tijdje geleden dat er geschilderd is? Met een nieuwe laag verf op de muren ziet je huis er een stuk frisser (en daardoor waardevoller) uit.

> Waar je op moet letten tijdens het schilderen van je muren lees je hier.

5. Vervang de branders van je gasfornuis

Je keuken ziet er smoezelig uit met versleten en vieze branders. Schaf een paar nieuwe aan en je keuken ziet er weer een stuk nieuwer uit. Het gasfornuis ziet er weer fris en schoon uit en de verhoging van de waarde van je huis is instant aanwezig.

6. Tijd voor een ander toilet

De keuken en de badkamer zijn de belangrijkste punten waar kopers naar kijken. Als die in orde zijn, zit het vaak wel goed. Je hoeft niet je hele badkamer te renoveren om de boel er netjes uit te laten zien, maar een oud toilet is een grote afknapper in huis. Voor een mooie, verkoopbare badkamer, is het dus beter om je toilet even te vervangen.

> Toilet ook nog even leuk inrichten? Zo richt je het toilet op een creatieve manier in.

7. Nieuwe lichtknoppen om de waarde van je huis te verhogen

Lichtschakelaars en stopcontacten zijn na verloop van tijd wel een keer aan vervanging toe. Zeker omdat ze op een gegeven moment verkleuren en er niet meer zo fris uitzien. Met nieuwe lichtknoppen lijkt je huis dus nieuwer en duurder, waardoor de waarde stijgt. Snel en makkelijk geld verdienen. Caching!

8. Verduurzaam je huis

Denk na over manieren waarop je je huis kan verduurzamen om de waarde van je huis te laten stijgen. Je hoeft niet altijd groot te denken. Verduurzamen kan al met een speciale douchekop of door alle lampen te vervangen door LED’s. LED-verlichting geeft ook meer licht, wat een groot pluspunt is als je je huis wil verkopen. Licht geeft warmte en je huis lijkt groter.

Naast nieuwe lampen zijn er nog veel meer andere projecten die je op kan pakken om je huis te verduurzamen. Met deze 8 tips maak je je huis duurzaam én gezellig.

Meer lezen over het verkopen van je huis?

Appartment Therapy

Reageer op artikel:
De waarde van je huis stijgt met deze kleine aanpassingen
Sluiten