Waar kunnen mieren niet tegen? Wij hebben de gouden tip!

In de zomermaanden hebben veel huishoudens last van ongenodigde gasten in de keuken. We hebben het hier over mieren. Ergens snappen we de mieren wel (want etensresten op het aanrecht, mjam!), maar het liefst willen we ook zo snel mogelijk van mieren af. Waar kunnen mieren niet tegen? Wij geven tips.

Want laten we eerlijk wezen: een kudde krioelende beestjes in de keuken is niet fijn. Al helemaal niet wanneer je staat te koken, en er ineens een mier op je arm loopt. Hoe komt die dáár nou weer? Daarom wil je natuurlijk zo snel mogelijk, het liefst zonder de beestjes pijn te doen, een keuken zonder mieren. Wij hebben een paar diervriendelijke opties voor je op een rijtje gezet.

Waar kunnen mieren niet tegen?

Mieren houden namelijk niet van sterke geuren. Daarom kunnen mieren niet tegen:

  • Koffiedik. Leg wat nat koffiedik op de plek waar de mieren je huis binnen komen. Na twee dagen zijn de mieren weg, en kun je het inmiddels opgedroogde koffiedik zo weer opvegen.
  • Nootmuskaat. Verse nootmuskaat werkt het beste, maar mieren kunnen ook niet zo goed tegen nootmuskaat uit een potje. Het ruikt simpelweg te sterk voor ze. Leg of strooi wat nootmuskaat op de plek waar de mieren je huis binnen dringen, en ze zullen jouw huis voortaan overslaan.
  • Schoonmaakazijn. Nog iets wat zo sterk ruikt. Maak je aanrecht eens schoon met een mengsel van schoonmaakazijn en water. De mieren zullen de geur niet kunnen verdragen, en zullen langer wegblijven van jouw aanrecht.
  • Lavendel. Als de mieren via de voordeur naar binnen komen (of een andere deur of een raam natuurlijk), kan het helpen om wat lavendel in een potje bij de deur te zetten. Want ook hier geldt: een sterke geur, dus niet zo fijn voor mieren.
  • Kaneel. Kaneel is een softe maatregel om mieren uit je huis te houden. Het ruikt minder sterk dan bijvoorbeeld nootmuskaat en azijn, maar mieren zullen het in elk geval niet lekker vinden. Vriendelijke mieren zullen je keuken met de geur van kaneel wel met rust willen laten, maar voor de hardnekkige kruipers heb je iets heftigers nodig.

Zilvervisjes, muggen en mieren bestrijden:

Op zoek naar een meer hardnekkige manier om mieren te bestrijden? Daar schreven we al eerder een handig artikel over waar we je helpen om de mieren te bestrijden: zo kom je van de mieren in je keuken af.

Last van andere beestjes in huis? Roomed helpt je maar al te graag.

Reageer op artikel:
Waar kunnen mieren niet tegen? Wij hebben de gouden tip!
Sluiten