Waan je in de jungle: 5 ideeën voor dieren in je interieur

Waan je in de jungle: 5 ideeën voor dieren in je interieur

Bij Roomed zijn we dol op een natuurlijke look in huis en die kun je op verschillende manieren creëren. Al snel denken we aan planten of verschillende soorten hout. Maar zeg je natuur, dan zeg je dieren. Dus waarom zou je voor een natuurlijke look niet wat meer dieren in je interieur brengen?

Dan bedoelen we dus niet dat je je huis vol moet zetten met opgezette dieren (yuk!), of dat je aan de slag moet gaan met gekke vogelkooien of aquaria. Nee, er zijn tal van stijlvolle manieren waarop jij je huis binnen een mum van tijd in de dierlijke sferen brengt. Laat je inspireren!

1. dierenhoofd aan de muur

Hang een dierenhoofd aan de muur voor een stoere en opvallende touch in huis. Zoals je hier boven ziet, kan dit een kleine schedel aan de muur zijn, maar ook een bijzonder exemplaar zoals deze levensgrote olifant!.

De schedel in de eerste afbeelding komt trouwens uit het huis van Sanne van &stijl, waar nog veel meer dieren verstopt zitten in het interieur. Roomed was op bezoek en de rest van de foto’s check je hier!

Bron: H&M

Bron: Wall&Deco

Bron: H&M

2. patronen

Patronen zijn een heel goede manier om dieren in je interieur te laten terugkomen. Dit kan bijvoorbeeld een kussen met een patroon zijn, maar ook een print op de muur. Het voordeel van deze methode is dat het vaak zó samenkomt met het interieur, dat het een heel nonchalant effect geeft, en het er toch heel stijlvol uitziet.

>> Lees ook: 4 tips voor dierenprints in je interieur

3. natuurlijk: de eames elephant!

De Eames Elephant blijft favoriet en mocht natúúrlijk ook niet ontbreken in het lijstje dieren in je interieur.

4. dierenposters of schilderijen

Er zijn vaak prachtige posters en schilderijen te vinden van dieren. Levensecht, of getekend (bijvoorbeeld voor in de kinderkamer). Zo’n dier aan je muur geeft een hele bijzondere sfeer mee aan een ruimte, vooral als het dier op de afbeelding zijn ogen op de camera gericht heeft.

De foto met de gorilla afbeelding op de muur komt net als de schedel ook uit het huis van Sanne van &stijl, en deze volledige look shop je heel gemakkelijk hier!

Bron: Voga

Bron: Stadshem

5. Dierenhuiden en vachtjes

De dierenhuid gebruikt als kleed is ook nog steeds een fijne en populaire manier om je huis in de dierlijke sferen te brengen. Een tip van ons: voor een extra natuurlijk effect leg je onder je koeienhuid nog een juten kleed.

Check ook even dit artikel waarin we uitleggen hoe meerdere kleden voor een speelse touch zorgen in je interieur!

Fotografie door Iris Duvekot en Jazzy Hartog voor Roomed, tenzij anders vermeld.