Hannah Westra
Hannah Westra Design 11 november 2015

Vrouw decoreert bar met 70.000 klaprozen om oorlogsveteranen te herdenken

Hoewel we in een wereld leven waar we steeds meer met het ’nu’ bezig zijn, blijft het belangrijk om sommige gebeurtenissen uit het verleden te herdenken met een bijzonder symbool of speciale plek. Zoals kamp Westerbork, een Rijksmonument dat sinds dit jaar onder een grote glazen vitrine staat. Ook de Britse Julie Cooper vindt het belangrijk dat we stil blijven staan bij de oorlog en daarom decoreerde ze haar bar met zeventigduizend handgemaakte klaprozen. De klaproos (of poppy) is in het Verenigd Koninkrijk het symbool voor de Eerste Wereldoorlog en wordt door veel Britten op de borst gedragen tijdens Remembrance Day op 11 november.

Met fundraising events in haar bar haalt Cooper geld op en daarmee steunt zij gehandicapte oorlogsveteranen en andere goede doelen. De handgemaakte rozen lijmt ze vast aan de muren en het plafond van haar bar in Stockton. Dat maakt The Don Bar een indrukwekkende herdenkingsplek!

Op de kale muren hangt Cooper foto’s van honderden veteranen. Hoewel ze het wereldrecord met zeventigduizend klaprozen al ruim heeft overschreden, blijft ze nog even doorgaan. De Britse wil uiteindelijk dat haar bar volhangt met meer dan honderdduizend rode klaprozen om een gezicht te geven aan de veteranen die hun leven verloren of nog steeds vechten.

www.gazettelive.co.uk

Reageer op artikel:
Vrouw decoreert bar met 70.000 klaprozen om oorlogsveteranen te herdenken
Sluiten