7 vrolijke kamerplanten die fantastisch in je interieur staan

Op zoek naar een makkelijke manier om je interieur iets vrolijker te maken? Haal een paar vrolijke kamerplanten in huis. Wij hebben alvast onze 7 favoriete vrolijke kamerplanten voor je geselecteerd.

Van kamerplanten met bloemen tot kamerplanten op stam, ze komen allemaal voorbij. Welk van de onderstaande 7 planten is jouw favoriet?

Vrolijke kamerplanten voor in jouw interieur

1. Maranta

De Maranta heeft groene bladeren met roze nerven, need we say more? De subtiele roze strepen op de bladeren maken deze plant een echte eyecatcher tussen alle planten. En niet geheel onbelangrijk: zo’n vleugje roze in huis staat hartstikke vrolijk.

Geen fan van roze in huis? Ga dan voor de Maranta Lemon Lime. Lijkt op zijn grote broer, maar de roze strepen zijn ingewisseld voor neon-groene strepen. Ook heel tof om in huis te halen.

2. Stippenbegonia

Een kleine kamerplant met witte stippen op alle bladeren. Je zou bijna denken dat de stippen op de plant geschilderd zijn, maar het is écht natuurlijk. Bonuspunten: als de Stippenbegonia het echt naar zijn zin heeft in jouw huis, kunnen er roze bloemen komen.

3. Pannenkoekenplant

Alleen de naam van deze plant is al vrolijk. De Pannenkoekenplant maakte een tijd geleden zijn opmars, en is nu niet meer weg te slaan uit ons interieur.

> Pannenkoekenplant stekken? Zo stek je de Pannenkoekplant

4. Cactus

Op de Roomed-redactie zijn we fan van cactussen omdat ze zo makkelijk in leven te houden zijn. Als die cactus dan ook nog een vrolijk bloemetje heeft of een gekke vorm heeft, dan zijn we helemaal om. De cactus geeft jouw interieur een vleugje olé, zonder dat jij daar al te veel moeite voor hoeft te doen.

5. Medinilla magnifica

Och, ook al zo’n beauty. De grote roze bloemen van de Medinilla magnifica gaan hangen, wat een sprookjesachtig effect geeft. Kijk wel uit dat de bloem niet topzwaar wordt, want dan zal de plant zonder pardon knakken.

6. Geldboom

Gek op kamerplanten op stam? Dan raden we je aan om eens naar een geldboom te kijken. Nee, helaas groeien er geen briefjes van €50 aan de boom, maar de boom wordt meestal wél in een gevlochten variant verkocht. En dat staat dan weer heel vrolijk in jouw interieur.

7. ZZ-plant

We kunnen een lang verhaal over de ZZ-plant tikken, maar met zijn charme is dat helemaal niet nodig. Deze kamerplant is hip, trendy en makkelijk te verzorgen. Een aanrader om in huis te halen!

Meer lezen over de leukste kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 vrolijke kamerplanten die fantastisch in je interieur staan
Sluiten