Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 21 sep 2018

Creëer een vrolijk interieur met geel als accentkleur

De kleur geel maakt je blij, zegt Roomed-editor Maaike vaak. Daar zijn we het helemaal mee eens, want de kleur geel doet ons denken aan zonnebloemen, de zon en vrolijkheid. Daarom werden we ook heel gelukkig van een vrolijk interieur met geel als accentkleur, zoals deze.

Kijk mee en word ook instant vrolijk.

geel interieur
geel interieur
geel interieur

De kleur geel wordt niet in de woonkamer toegevoegd door een muur knalgeel te verven, maar door okergele accessoires goed op elkaar af te stemmen. Zo hebben de gele stoel in de woonkamer en de doosjes in de stellingkast exact dezelfde kleur, waardoor eigenlijk de hele kamer opgefleurd wordt.

geel interieur

De gallery wall die links van de kamer niet aan de muur hangt, maar op een bankje rust vinden we een geniaal idee voor huurhuizen waar je geen gaten in de muur mag boren.

geel interieur
geel interieur
geel interieur

Een saaie keuken? Absoluut niet! De donkere voeg zorgt ervoor dat de witte metrotegels echt opvallen en een goed contrast bieden met de witte keukenkastjes.

Het vintage kleed onder de houten tafel ligt daar alsof het er al jaren ligt – en dat heeft wel wat. Verder wordt de keuken afgemaakt met de nodige groene planten, zoals een lieve pannenkoekplant in de vensterbank.

geel interieur

Voordat we in de kamer spieken, wilden we dit schoenenrek nog even laten zien. Als iemand weet waar je deze in Nederland koopt, let me know!

geel interieur
geel interieur

In de slaapkamer is er (helaas) geen geel te bekennen, maar we zijn wél meteen fan van de oude vintage koffer die onder de vensterbank gezet is. Wat een sfeer geeft dit!

Ook het zachte witte kleed matcht goed bij het zachte bad wat in het midden van de kamer pronkt. Het is mooi maar simpel opgemaakt. Benieuwd hoe je dat het beste doet? Roomed schreef een how to snel je bed opmaken.

Wist je dat je met sommige planten in de slaapkamer beter slaapt? Dit zijn ze:

Het proberen waard: met deze planten op de slaapkamer slaap je beter

Bron: alvhem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creëer een vrolijk interieur met geel als accentkleur
Sluiten