Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 19 jul 2018

6 redenen om voor een vrijstaande badkuip te gaan

Ben je aan het twijfelen of je voor bad in je badkamer gaat? Laat Roomed je dan overtuigen waarom je voor een vrijstaand moet kiezen. Behalve de chique looks heeft het namelijk nog meer voordelen!

Na het zien van deze vrijstaande badkuipen, wil je niet anders.

1. De badkuip lijkt te drijven

Omdat de badkuip boven de grond zweeft en de pootjes eronder in verhouding minuscuul zijn, lijkt het net alsof de badkuip zweeft door je badkamer. Als je extra tegels legt onder het gedeelte waar het bad opstaat, wordt dat gevoel heel erg versterkt.

Badkuip

2. Het zorgt voor een focuspunt

Hoewel ‘normale’ badkuipen vaak zijn weggestopt in de hoek van een kamer of tegen een muur aan, zorgt een vrijstaande badkuip juist voor aandacht. Helemaal met de juiste belichting en bijzondere of opvallende betegeling draait de badkamer écht om de vrijstaande badkuip.

vrijstaand bad

3. Het maakt de badkamer groter

Door een vrijstaande badkuip middenin de badkamer te zetten, creëer je optisch meer ruimte. Dat komt omdat de badkuip niet als een groot blok tegen een muur staat (waardoor het veel ruimte inneemt), maar nu op pootjes van de vloer staat.

Er is ruimte om alle kanten van de badkuip, of als deze slechts een paar centimeter van de muur staat, creëert het toch al iets meer ruimte.

Dit vind je vast ook interessant: 7 ideeën voor een kleine badkamer waar we helemaal ondersteboven van zijn

4. Badkuipen in allerlei stijlen

Vrijstaande badkuipen komen in allerlei soorten, kleuren en maten. Je kan er dus gemakkelijk eentje uitzoeken die bij jouw interieur past. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor materialen zoals ijzer, graniet of of steen.

Badkuip

5. Het is makkelijker schoonmaken

Bij vaststaande badkuipen kan het soms een heel karwei zijn om het bad goed schoon te maken. Vrijstaande badkuipen geven je ruimte rondom én in de badkuip om deze goed schoon te houden. Wel zo hygiënisch (en makkelijk)!

6. Geen gedoe met badrandjes

Een bad dat vast zit aan de grond is altijd tegen een muur geplaatst, waardoor er beperkte ruimte is op je badspullen op te zetten.
Nu je wellicht voor een vrijstaand bad hebt gekozen, is die optie er niet meer en kan je gaan denken aan andere manieren om te spullen zoals zeep, boeken of kaarsen op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan plankjes aan de muur.

Badkuip

Beeld: Houzz

Meer lezen over het inrichten van je badkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 redenen om voor een vrijstaande badkuip te gaan
Sluiten