Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 10 feb 2018

Je vriezer snel ontdooien is mogelijk met deze handige tips

Zo af en toe moet de vriezer ontdooid worden. Dit is erg belangrijk, want het scheelt je veel ruimte als al dat ijs weg is. Daar kun je weer een extra zak friet in kwijt. Je ziet er natuurlijk zo tegen op, omdat het ontzettend veel tijd kost. Niets is minder waard; met deze tips kun je je vriezer snel ontdooien!

Het beste is om je vriezer iedere 6 maanden te ontdooien.

Pan met kokend heet water

Zet een kokend hete pan water in je lege vriezer (of in de lades), haal de stekker eruit en sluit vervolgens de deur. Door dit te doen blijft de damp binnen en smelt het ijs snel. Ververs wel regelmatig het water, want het koelt natuurlijk wel af in die koude vriezer. Let op: leg er wel een paar dikke handdoeken onder, zodat de vriezer niet zeiknat is na afloop.

Plantenspuit

Wat je ook kunt doen is een plantenspuit vullen met kokend heet water. Spuit het water vervolgens over de ijsblokken en je zult merken dat het ijs eraf vliegt. Niet vergeten de vriezer uit te zetten.

Ventilator

Plaats een ventilator tegenover je vriezer (die uit staat) en laat hem flink waaien. Je zult je afvragen of dit wel werkt met een frisse wind. Ja het werkt; door de lucht smelt het ijs sneller. Je kunt dit ook met een föhn doen – goed voor je armspieren.

Ontdooi spray

Met een speciale ontdooi spray kun je je vriezer snel ontdooien, zoals de HG Diepvries Snel Ontdooier zie je na tien minuten al resultaat.

Dit vind je vast ook handig: maak je oven schoon met deze handige tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je vriezer snel ontdooien is mogelijk met deze handige tips
Sluiten