Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 9 nov 2020

4 tips om de ruimte van je vriezer goed te gebruiken (en zo geld te besparen!)

Het is in mijn ogen een van de fijnste keuken-uitvindingen ever: de vriezer. Ik vind het heerlijk om te meal preppen en zo altijd een gezonde maaltijd achter de hand te hebben, ook als ik mega druk ben. Vorig weekend las ik een aantal tips om geld te besparen door de indeling van je vriezer aan te passen. Kijk, nu wordt het interessant.

Renée Lamboo van porterennee.nl legt aan Telegraaf uit hoe je jouw koelkast het beste kunt indelen, om zo geld te besparen. Hint: en dat is níét zoals op de afbeelding hierboven.

Vriezer indelen, geld besparen. Zo doe je dat:

1. Hoe voller, hoe beter

Natuurlijk is het niet handig om een overvolle vriezer te hebben, maar in dit geval geldt wel: hoe voller, hoe beter. Een volle vriezer hoeft namelijk minder hard zijn best te doen dan een vriezer waar nauwelijks iets inzit. Er is gewoonweg minder ruimte voor warme lucht om binnen te komen zodra je de vriezer open doet. Dat verschil merk je op je energierekening.

> Je vriezer snel ontdooien is mogelijk met deze handige tips

2. Koop maaltijden met korting

Natuurlijk kan je de vriezer alleen gebruiken om jouw eigen meal preps te bewaren, maar het is ook een slim idee om jouw boodschappen met korting te doen. Veel supermarkten verkopen vlees en groentes die de volgende dag over de datum gaan met een flinke korting. Deze producten kan je nog prima in de vriezer doen, en daarmee de houdbaarheid dus verlengen.

Dit scheelt geld in de supermarkt, en zorgt ervoor dat jouw vriezer vol zit (waarmee je dus ook weer geld bespaard). Dat noemen we nog eens een win-win situatie.

3. Weet wat je in kunt vriezen

Eet je graag brood, maar krijg je geen heel brood weg voordat de eerste tekenen van schimmel zich vertonen? Bewaar het brood in de vriezer, en haal er een sneetje uit als je zin hebt in die boterham met kaas. Zelfs dat plakje kaas invriezen is geen probleem.

5. Makkelijke maaltijden in de vriezer

Weten de bezorgers van Thuisbezorgd jouw voordeur nét iets te goed te vinden? Ook als je geen fan bent van meal preppen, zorg er in elk geval voor dat je altijd een makkelijke maaltijd in de vriezer hebt liggen. Denk aan een pizza, restjes van een eerdere maaltijd (voedselverspilling is not done) of frietjes. Zo wordt de verleiding om iets te laten bezorgen een stuk kleiner, en dat bespaart uiteraard ook flink wat geld.

Meer tips voor in de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips om de ruimte van je vriezer goed te gebruiken (en zo geld te besparen!)
Sluiten