Vrienden knappen oude school in Amsterdam op om er samen te wonen

Huizen in Amsterdam zijn duur én vaak klein. Als gezin is het dan ook vaak lastig om een geschikt huis te vinden in de stad. Dat probleem had een groep vrienden met jonge kinderen ook. Totdat zij hoorden over de oude school (uit 1910) in de Bellamybuurt, die al een tijdje leeg stond. Met drie verdiepingen en hoge plafonds leek dit pand perfect om te verbouwen tot ruime appartementen. Dat deden zij dan ook. Zij werden projectontwikkelaars en bouwden de school tot op casco niveau gezamenlijk om. Daarna was het tijd om de appartementen van binnen vorm te geven.

Één gezin schakelde Standard Studio in om hun appartement te ontwerpen en dat heeft érg goed uitgepakt. Het appartement bevindt zich in de oude lerarenkamer en een klaslokaal. In de lerarenkamer zijn twee slaapkamers gemaakt en het klaslokaal werd omgebouwd tot loft-achtige woonkamer. Kijk maar gauw verder voor de foto’s!

Ons Dorp Amsterdam

Het appartement wordt bewoond door een stel met twee jonge kinderen. Je kunt je vast voorstellen dat het dan wel handig is om veel opbergruimte te hebben voor al het speelgoed bijvoorbeeld. De ontwerpers kozen er daarom voor om de ruimte onder de trap als opbergplek te gebruiken en maakten slimme opbergbakken, die ook als zitplek functioneren!

Ons Dorp Amsterdam
Ons Dorp Amsterdam

Doordat het appartement zo’n hoog plafond heeft, konden de ontwerpers meerdere niveaus in de woning maken. Zo is er in de woonkamer een mezzanine gecreëerd, die nu functioneert als werkruimte. Ideaal voor het gezin, omdat je zo niet geheel afgesloten zit te werken en die connectie met de rest van het huis en gezin houdt.

Is jouw huis ook gezegend met een hoog plafond, maar heb je moeite met die hoogte? Wij geven je een aantal decoratietips voor ruimtes met een hoog plafond.

Ons Dorp Amsterdam
Ons Dorp Amsterdam
Ons Dorp Amsterdam

Het grote pegboard dat de keukenwand vult is ontzettend handig! Je kunt het constant van compositie veranderen door de planken te verplaatsen of er andere haken en items aan te hangen. De planken kun je steeds weer anders stylen met planten, servies, pannen en andere accessoires. Check hier hoe je zelf zo’n pegboard kunt maken voor elke ruimte.

Ons Dorp Amsterdam
Ons Dorp Amsterdam
oude school
Ons Dorp Amsterdam
Ons Dorp Amsterdam
Ons Dorp Amsterdam

Meer lezen over zulke toffe projecten?

standardstudio.nl

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Vrienden knappen oude school in Amsterdam op om er samen te wonen
Sluiten