Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 10 mei 2021

Achtertuin klaar? Pak dan eens je voortuin aan met déze voortuin ideeën

De voortuin is het visitekaartje van je huis en eigenlijk ook meteen een voorproefje op wat er binnen in huis te verwachten is. Als je jouw voortuin wilt aanpakken maar je niet zo goed weet hoe, lees dan snel verder voor wat leuke voortuin ideeën.

Bij gebrek aan inspiratie of als je simpelweg op zoek bent naar wat voortuin ideeën: dit artikel helpt je op weg.

Pak je voortuin aan met déze voortuin ideeën

We focussen vaak op hoe je jouw achtertuin leuk maakt, maar een mooie voortuin is minstens net zo belangrijk. Een voortuin is het eerste wat je ziet als je een huis binnenloopt. Best een belangrijk gedeelte van het huis dus.

Voortuin betegelen

Tuintegels zijn erg populair in de voortuin. Veel mensen bestraten hun voortuin voor een strakke en moderne look. Daarnaast is het natuurlijk erg onderhoudsvriendelijk. Je hebt heel veel verschillende soorten tegels en je kan er een terras mee aanleggen, een looppad of een sierpad.

Bel die tegelzetter maar af – met deze tips word jíj een pro in tegels zetten

Make it comfy

Je wilt natuurlijk dat jouw voortuin er uitnodigend uitziet. Maak plaats voor een houten bank of een andere lekkere chill spot. Dit staat erg gezellig en neemt niet veel ruimte in beslag.

Hello sunshine, hello spring! Zo scoor je de ideale tuinmeubels voor jouw tuin


Voortuin ideeën: vul je tuin met planten

Deze prachtige witte vaste plantenbakken zijn erg groot en vullen je voortuin goed. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kan je kiezen voor één, twee, drie of meer bakken. De witte kleur geeft het een strakke uitstraling en je kan zelf kiezen wat voor planten je erin doet.

Ga voor wat grotere planten als je wat meer privacy wilt. Door de bakken kan je de ruimte mooi kaderen en een strakke voortuin creëren. Als je niet wilt investeren in plantenbakken kan je ook zelf vaste bakken maken door gebruik te maken van tuintegels of houten planken.

Boompjes en grind

Voor meer sfeer en dynamiek kan je grind gebruiken. Dit is erg populair in tuinen en je kan er alle kanten mee op. Denk aan een sierpad van grind, een looppad of zelfs een parkeerplek van grind. Het voordeel hiervan is dat je het gemakkelijk zelf kunt aanleggen.

Kijk daarbij wel goed naar waarvoor je het wilt gebruiken: een parkeerplek van grind moet natuurlijk een dikkere laag bevatten dan enkel een sierpad.

Je kan grindplaten gebruiken om ervoor te zorgen dat het egaal wordt en prettiger loopt. Nog een voordeel: grind is relatief goedkoop, werkt drainerend en het is erg onderhoudsvriendelijk.

Voortuin met een hek

Als je de voortuin wilt kaderen kan je hier lage hekken voor gebruiken. Zo blijft de tuin nog goed zichtbaar. Er zijn veel verschillende soorten hekken: stalen sierhekwerken, houten tuinhekken en andere verschillende vormen.

Kijk goed naar welke kleur, vorm en grootte jij wilt. Je kan zelfs voor een poortje kiezen, dit maakt het geheel af.

Onderschat je voortuin niet! 4 leuke ideeën voor een (kleine) voortuin

Voortuin ideeën
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Homease

Reageer op artikel:
Achtertuin klaar? Pak dan eens je voortuin aan met déze voortuin ideeën
Sluiten