Een leuk idee voor de voortuin: maak een bloembak van een oude stoel

Gooi die oude stoel niet zomaar in het oud vuil. Je kan van een oude stoel namelijk nog een super leuke planter maken die de eye-catcher van je voortuin zal zijn. Wat een leuk voortuin idee!

Beschik je niet over zo’n oude stoel? Neem dan eens een kijkje in de kringloopwinkel. In een kringloopwinkel tik je namelijk geheid zo’n stoel voor een klein prijsje op de kop. Of kijk eens op zolder bij je ouders of grootouders, wedden dat er nog iets bruikbaars te vinden is?

balconygardenweb
roomed-chair-planter-stoel-planten
balconygardenweb

Make it yourself voortuin idee

Zo’n toffe chair planter maken, is gemakkelijker dan je denkt. Het enige wat je even nodig hebt, is grof geweld. Het is namelijk belangrijk dat je de zitting van de stoel er met beleid uit sloopt. Als je een volledige houten zitting hebt, dan kan het zo zijn dat je een zaag nodig hebt om een gat in de zitting te maken. Zorg ervoor dat er een gat van minimaal 21 cm groot in de stoel zit. Daar kan dan uiteindelijk de plant in.

chair planter
balconygardenweb

Is de zitting uit de stoel verwijderd? Kijk dan naar een plantenbak die precies in de stoel past, zonder dat ‘ie er doorheen hangt.

Ga je voor een fel en opvallend kleurtje, of wil je liever een natuurlijke houten stoel in de voortuin laten shinen? De keuze is aan jou, want wij vinden het allebei heel gaaf!

balconygardenweb
roomed-chair-planter-stoel-planten
scontent

Ook qua planten kan je alle kanten op met de chair planter. Ga voor één plant, zoals een vlijtig liesje of een petunia, voor een vrolijk en speels effect. Of kies juist voor meerdere (vet)plantjes voor een stoere stoel.

roomed-chair-planter-stoel-planten
leewismer

Ook leuk: gebruik de oude houten babystoel die je toch niet meer gebruikt.

Nog zo’n leuk voortuin idee:

Als je in een handomdraai extra zitruimte in de voortuin wilt creëren, dan is deze handige klap-bank een uitkomst. Wil je in de voortuin tuinieren, maar heb je niet zo veel ruimte? Kijk dan eens naar dit concept: square foot gardening is voor iedereen met een kleine tuin of balkon. Ideaal!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een leuk idee voor de voortuin: maak een bloembak van een oude stoel
Sluiten