Voormalige winkel in Oost-Londen omgetoverd tot huis én gallery

Wie weleens in Oost-Londen is geweest, herkent de bouwstijl van dit voormalige winkelpand waarschijnlijk direct. De buurt wordt gekenmerkt door industriële panden, kleine straatjes en street art. Als we mochten kiezen in welke Londense buurt we mochten wonen, dan zou het zeker Oost-Londen zijn. En ook hier spotten we een te gekke transformatie. Het gaat om een voormalig winkelpand dat omgetoverd is tot woning én gallery.

De renovatie is het werk van Threefold Architects. Zij voerden de opdracht uit voor een kunstverzamelaar, die van de winkel een gallery wilde maken en zelf wilde wonen op de verdieping boven de expositieruimte. De architecten stripten het pand om zo een open ruimte te creëren, die dienst kon doen als gallery. Ze maakten de muren wit, toverden een bakstenen muur tevoorschijn en kozen voor een betonnen vloer.

De woning is eigenlijk een verlengstuk van de gallery en wordt tevens gebruikt voor privé events en film screenings.

Hoe mooi is dat keukenblad van donker marmer!?

De architecten hebben bij de renovatie de industriële bouwstijl uit de omgeving in hun achterhoofd gehouden. Daarom ook de industriële elementen, zoals de bakstenen muur, betonnen elementen en de stijl van de ramen.

Wil jij ook zo’n stijl in huis? Bekijk dan even onze tips voor een industrieel interieur.

Wie in Oost-Londen is kan de gallery uiteraard bezoeken. Het gaat om de Roman Road gallery en meer info vind je op de website.

Neem ook even een kijkje in een totaal ander appartement in Oost-Londen met een Scandinavische inrichting.

www.dezeen.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Voormalige winkel in Oost-Londen omgetoverd tot huis én gallery
Sluiten