Voormalige wapenfabriek omgetoverd tot prachtig huis vol kleur

Designers vinden het natuurlijk fantastisch om huizen een nieuwe look te geven. Het is immers hun passie en baan. Maar wanneer je een gebouw een totaal nieuw design én nieuwe functie geeft, vergt dat extra talent. Een talent dat de designers van A+Z Design Studio, Attila F. Kovács en zijn vrouw Zsuzsa Megyesi, gegarandeerd bezitten. Zij werden opeens hun eigen klant na het zien van deze voormalige wapenfabriek in Budapest, Hongarije. De fabriek dateert uit 1913 en is ondertussen benoemd tot monument. Ondanks dat het gebouw er behoorlijk slecht aan toe was, zagen zij hier potentie in. De ontwerpers besloten het heft in handen te nemen. Twee jaar bouwden ze aan de voormalige fabriek met als resultaat een prachtig huis vol kleur en luxe.

Het enorme huis heeft maar liefst vier verdiepingen, die elk een eigen functie hebben. Zo is de eerste verdieping een showroom en gastverblijf, zitten op de tweede verdieping de slaap- en badkamers en kledingkasten, vind je op de derde verdieping de woonkamer en keuken en kun je op de vierde verdieping heerlijk bijkomen in het zwembad, de sauna, fitness, thuisbibliotheek of dakterras.

wapenfabriek
wapenfabriek
wapenfabriek

De designers hebben hun eigen stijl gecreëerd door de meubels en accessoires van Zsuzsa, afkomstig uit de jaren ’50 en ’60, te combineren met een moderne stijl en industriële look van de wapenfabriek. Dit maakt het interieur erg bijzonder en eigen.

Nu hoef je voor je eigen interieur natuurlijk niet op en top design in huis te hebben om je eigen stijl te creëren. Zorg ervoor dat je persoonlijke elementen terug laat komen in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een kunstwerk waar je veel waarde aan hecht of een eettafel die al generaties lang in de familie zit. Zo laat je gelijk een beetje zien wie er in huis woont en maak je er je eigen plek van.

wapenfabriek
wapenfabriek
wapenfabriek

Door het hele huis komen gedurfde kleuren en combinaties in kleuren en materialen terug. Zo zie je hier dat voor de wanden gekozen is voor een grijze tint met een strakke lijn poederroze, waar blauwe velours gordijnen voor hangen. Dit geeft de woonkamer een romantische touch.

De zwarte PULI fauteuil is door Attila en Zsuzsa ontworpen in 2010, net als de indrukwekkende lamp aan de muur. De roestvrijstalen keuken hebben ze speciaal voor dit project ontworpen en past goed bij de oorspronkelijk industriële look van de wapenfabriek.

wapenfabriek
wapenfabriek

De slaapkamer is gestyled met het idee om er een mid-century feel aan te geven. Dat is zeker gelukt! De deels paarse wanden met subtiele print geven de slaapkamer een jaren ’60 look, wat door de authentieke kasten en lampen wordt geaccentueerd. Als tegenhanger is er gekozen voor een strak plafond waardoor de slaapkamer toch een stoere touch krijgt.

wapenfabriek

Niet alleen de kamers kregen een make-over, ook het trappenhuis is aangepakt! Waar de trap zelf redelijk hetzelfde is gelaten, hebben de wanden een grijze en poederroze tint gekregen. De ronde gaten in de wand boven de trapleuning zorgen voor een ruimtelijk effect.

Ook hier is gedacht aan een contrast: de trapleuning is namelijk van staal, dat een subtiel industrieel detail is. Heeft jouw trapleuning ook een make-over nodig? Bekijk dan hier inspiratie!

wapenfabriek

De bovenste verdieping, een echte wellness-ruimte, heeft een boerderij-look dankzij de robuuste houten balken en witte wanden. Het zwembad is gemaakt met een betonnen water tank die de designers vonden op zolder van de wapenfabriek.

wapenfabriek
wapenfabriek

Wil je meer make-overs van fabrieken zien? Bekijk dan onze korte selectie:

design-milk.com

Reageer op artikel:
Voormalige wapenfabriek omgetoverd tot prachtig huis vol kleur
Sluiten