Renée Leeuw
Renée Leeuw Trending 22 mei 2016

Voormalige kathedraal krijgt een kunstige vloer in alle kleuren van de regenboog

Kerken en kathedralen worden steeds minder vaak echt gebruikt voor de dienst. Er is nu eenmaal een leegloop van kerken, maar dat betekent niet dat deze gebouwen overbodig worden. Zo toverde een kunstenaar onlangs een oude kerk om tot skatepark en worden bepaalde kerken zelfs beschikbaar gesteld voor vakantiegangers om te kamperen in de kerk. Champing noemen ze dat. Kunstenaar Liz West kreeg ook de kans om een voormalige kathedraal een nieuwe look te geven. Zij besloot de vloer aan te pakken en bezaaide deze met meer dan 700 gespiegelde glazen in alle kleuren van de regenboog.

Terwijl West normaal gesproken juist licht integreert in haar kunstwerk om de ruimte te manipuleren, koos ze er deze keer voor om het licht te reflecteren. De kleurrijke spiegels doen ons vooral denken aan de glas-in-loodramen die de meeste kerkgebouwen sieren. Daarom lijkt het bijna alsof de ramen kapot geslagen zijn en in duizenden stukjes op de grond zijn beland.

Vind je die glas-in-loodramen ook zo fantastisch en zou je graag thuis ook zo’n kleurrijk raam willen? In deze DIY leggen we uit hoe je zelf zo’n raam maakt.

De kunstinstallatie wordt beheerd door het Visual Arts Centre in North Lincolnshire, Verenigd Koninkrijk. Je kunt de kathedraal met dit bijzondere kunstwerk tot 25 juni 2016 bezoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

thecreatorsproject.vice.com

Reageer op artikel:
Voormalige kathedraal krijgt een kunstige vloer in alle kleuren van de regenboog
Sluiten