Voormalige bakkersfabriek omgetoverd tot te gekke woonplek

Voormalige bakkersfabriek omgetoverd tot te gekke woonplek

Een voormalige Victoriaanse bakkersfabriek in Londen kreeg een nieuwe functie. De fabriek, bestaande uit meerdere gebouwen, werd getransformeerd tot twaalf verschillende woningen: van appartementen tot penthouses met uitzicht over de Thames! Voor het re-design werd Jo Cowen Architects ingeschakeld. Zij kozen ervoor om veel van de oude elementen van de bakkerij te behouden of in ere te herstellen. Zo corresponderen de namen van de gebouwen met de functie die zij voorheen hadden.

Steeds vaker zien we dat oude fabriekspanden een nieuwe functie krijgen. Elke woning in deze oude bakkersfabriek is weer anders en dat maakt wonen op deze plek nog net wat unieker.

Vroeger stonden kinderen in de rij voor de bakkersfabriek en maakten zij met penny’s inkepingen in de bakstenen muur. De architecten besloten gelukkig om de muur zo te laten.

De appartement hebben een loft-achtig karakter. Het vele beton maakt de ruimte stoer en industrieel. De pilaren verwijzen naar het Victoriaanse verleden van de fabriek en de combinatie van glas en staal maakt het tevens weer een tikkeltje stoer.

Zoals je ziet is het penthouse weer totaal anders. In tegenstelling tot het appartement is het penthouse een stuk lichter en ook moderner. Dit komt doordat de penthouses een nieuwe toevoeging zijn aan het oude gebouw. Het dak is hiervoor speciaal vernieuwd, een gave moderne toevoeging aan een oud fabriekspand.

MEER LEZEN
Houd je van de stoere look in de appartement van deze oude bakkersfabriek? Wij geven je graag een aantal tips voor een industrieel interieur zodat ook jij deze sfeer thuis kunt creëren.