Voormalig schoolgebouw omgetoverd tot woonruimte mét mezzanine

In het zuiden van Londen heeft een schoolgebouw uit het Victoriaanse tijdperk een make-over gekregen. Niet alleen van binnen is het gebouw veranderd, het dient nu ook ergens anders voor: namelijk als wooncomplex. Architectenbureau Knox Bhavan Architects werd gevraagd om twee aangrenzende appartementen in het gebouw samen te voegen tot één woonplek. En dat deden ze behoorlijk knap!

De bewoners van dit gebouw woonden hiervoor in een pand met maar een paar kamers. Daarom wilden ze in hun nieuwe woning zoveel mogelijk gebruikmaken van alle ruimte. Het architectenbureau koos er daarom voor om het huis een open constructie te geven.

thelyceelondon

thelyceelondon2

Door de woon- en eetkamer zo open mogelijk te houden creëerden de architecten genoeg ruimte om te bewegen. Ook is er gekozen om een mezzanine, een soort zwevende tussenverdieping, te plaatsen. In een grote, open ruimte als deze vult dat op een prachtige wijze de ruimte.

Woon jij niet zo ruim? Dan is een mezzanine ook een goede oplossing om meer ruimte te creëren, zie hier hoe. We hebben trouwens nog veel meer tips voor het indelen van een kleine ruimte, bijvoorbeeld voor de slaapkamer of wanneer je gaat samenwonen.

thelyceelondon3

thelyceelondon4

thelyceelondon5

De keuken verbindt de woonkamer met de eetkamer, maar heeft wel verschuifbare deuren waardoor iedere ruimte afgesloten kan worden wanneer dit gewenst is. Ook de mezzanine kan van de benedenverdieping worden afgesloten met luiken. Handig!

thelyceelondon6

thelyceelondon10

Waar in de woonkamer de bakstenen muren tot een meter boven de grond zijn gelaten in hun originele staat, zijn andere muren juist afgewerkt met eikenhouten panelen. Ook zijn er op sommige plekken spiegels geplaatst zodat de ruimte nog groter lijkt.

De felgekleurde accenten in het huis, zoals de oranje muren en limegroen betegelde douche, brengen balans in deze enorme ruimte met donkere en heel lichte kleuren. Een felle kleur verbindt in dit geval het contract tussen het donkere en lichte. Ook zorgen deze opvallende kleuren voor een vrolijke sfeer!

thelyceelondon7

thelyceelondon9

thelyceelondon8

Op de bovenverdieping zijn wit gestucte muren afgewisseld met groen tapijt. Zo is de bovenverdieping ook qua sfeer gescheiden van de begane grond, dat juist robuust is door de bakstenen muren en eikenhouten panelen.

thelyceelondon11

thelyceelondon12

Ook deze (eeuwen)oude huizen kregen een behoorlijke make-over:

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Voormalig schoolgebouw omgetoverd tot woonruimte mét mezzanine
Sluiten