Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 6 apr 2020

Hallo voorjaar! Alles wat je moet weten over voorjaarsplanten

Kleurrijke voorjaarsplanten en bloemen geven je het ultieme lentegevoel en dat lentegevoel kunnen we wel gebruiken. Niet alleen zorgen deze planten voor lentekriebels; het ziet er erg gezellig uit in je interieur en in je tuin. Dit is wat je moet weten over voorjaarsplanten.

Wij van de Roomed redactie zijn dol op planten, dat moet niet als een verrassing komen. Iedere dag worden we wel verliefd op een nieuw vetplantje. We houden van uitdagende planten, makkelijke planten en van zelf onze plantjes stekken. En van voorjaarsplanten worden we ook onwijs blij. Deze planten zijn dé manier om je omgeving en jezelf op te vrolijken.

Wat zijn voorjaarsplanten?

Onder voorjaarsplanten vallen alle bloembollen die in het voorjaar groeien en bloemen. Dit kunnen vaste planten zijn, knollen, bollen, maar ook klimplanten en struiken zijn. Dat is dus lekker veel.

En het zijn er nog veel meer dan je in eerste instantie denkt. Onder de voorjaarsbollen vallen al honderden soorten type tulpen en narcissen. Voor iedere tuin en ieder interieur is dus wel een geschikte voorjaarsplant te vinden.

Leuke voorjaarsplanten voor in jouw interieur

Er zijn onwijs veel leuke voorjaarsplanten, maar wij hebben een aantal favorieten voor je uitgekozen die mooi staan in je interieur of in je tuin. Een lekkere groene tuin is milieuvriendelijk en zorgt voor de nodige lentekriebels.

Kerstroos

Een prachtige plant vinden wij de kerstroos. Het is een makkelijke voorjaarsplant die het zowel in de schaduw als op zonnige plaatsen goed doet. Deze plant bloeit lekker vroeg in het jaar en heeft schattige bloemetjes.

Bergenia

Ook lief is de bergenia (ook wel schoenlappersplant). Deze voorjaarsplant heeft schitterende roze of rode bloemen in het voorjaar. De rest van het jaar heeft deze plant mooie grote bladeren. Deze plant doet het ‘t beste op een zonnige plek, maar is niet lastig om te verzorgen.

Magnolia

Een van de meest imposante voorjaarsplanten is toch wel de Magnolia. Deze boom, of struik, is er inmiddels in allerlei vormen, groottes en kleuren. Van kleine struiken tot middelgrote bomen. Doordat de Magnolia zo uiteen loopt in vorm, past deze plant in iedere tuin. Daarnaast zien de bloemen van deze planten er prachtig uit.

Amaryllis

En een favoriet is toch wel de prachtige amaryllis. Deze plant heeft mooie grote bloemen in allerlei verschillende kleuren; roze, oranje, geel of groen. De plant wordt ook lekker lang. Een goede temperatuur is wel belangrijk. Onder 15 graden en boven 25 graden stopt de plant met bloeien. Een gevoelige tante dus.

Lentekriebels gekregen en wil je meer weten over planten?

Bron: Tuinmankunst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hallo voorjaar! Alles wat je moet weten over voorjaarsplanten
Sluiten