Geef je voordeur vandaag nog een Christmas make over

Knock knock? Nee, ho ho ho klinkt het straks bij jouw voordeur. Om echt de kerstsfeer buiten al te voelen wil je je hele huis en dus ook je voordeur versieren deze kerst. Daarom hebben we wat winterse ideeën, waarmee jouw thuis er dadelijk uitziet als een kersthuis.

Zelfs de kerstman zou er nog jaloers op zijn!

8 kerst ideeën voor het versieren van je voordeur

1. Een guirlande met rode bessen

Een van de simpelste manieren voor een Christmas make over: hang een guirlande op boven de voordeur. Kies er een met dennentakken en leuke rode besjes zodat je de kerstkleuren boven je deur hebt. Vooral op een houten deur komen deze kleuren heel mooi naar voren en krijgt het een warme uistraling.

2. Een kerstkrans

Voor meest simpele versiering van de voordeur wint de kerstkrans. Deze klassieker is nog net wat makkelijker op te hangen dan een guirlande. En het is de ideale kerstdecoratie voor DIY lovers.

3. Een reetje

Deze dieren zijn zo schattig! Zet een leuk beeldje van een ree naast de deur of tussen de kleine kerstbomen voor de winter. Of plaats een Rudolf naast je deur als je nog meer die kerstsfeer wilt omarmen.

Met een groep kerstboompjes maak je trouwens ook een mini kerstbos bij je huis.

4. Een kerst lantaarn

Heb je een lantaarn of bloembak naast je voordeur? Style deze dan in kerstsfeer met dennennaalden en -appels. Ideaal als je niet de hele voordeur wilt aankleden.

7 ideeën voor een weelderige geveltuin om vandaag mee aan de slag te gaan

5. Een grote kerststrik

Zo ziet je huis eruit als een cadeautje dat je bezoek maar al te graag wil uitpakken. Of een bezoek bij jou met kerst is al een cadeau. Een grote strik maakt van jouw voordeur in ieder geval een echte knaller.

Zo kan het ook: dit huis op Funda is volledig versierd voor de feestdagen

6. Jingle bell rock!

Wil je dat het met kerst een pretje is om bij jouw thuis aan te bellen? Verwerk dan nog wat toffe gouden bellen rondom jouw voordeur. Hang ze bijvoorbeeld op in een kerstkrans of hang ze op aan een lamp.

7. Haardhout naast de deur

Voor een warme en rustieke uitstraling is haardhout een goede keuze. Daarnaast is het ook nog eens handig als het beschut staat en je zelf een houtkachel hebt.

8 warme, Hollandse huisjes waar je bij de haard van je vakantie kan genieten

8. Sneeuwmannen wachten voor de deur

Zet toch een sneeuwman voor je huis als je er geen kan maken. Ze zijn geweldig voor de sfeer en het voordeel aan deze decoratieve sneeuwmannen is natuurlijk dat ze niet smelten. Dus volgend jaar met kerst staat deze versiering weer net zo leuk naast jouw voordeur.

Op de valreep: deze kersttips van Daan Alferink wil je even lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geef je voordeur vandaag nog een Christmas make over
Sluiten