Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 9 feb 2021

Van A tot Z een nieuw huis: verhuisbedrijf huren? Dit zijn alle voordelen en nadelen

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s rubriek je de weg. Vandaag delen we alle voordelen en nadelen van van het huren van een verhuisbedrijf.

Je kan zelf verhuizen, maar ook net zo goed verhuizers inhuren. Benieuwd wat de voor- en nadelen ervan zijn? Dan ben je op Roomed op het juiste adres. We geven vandaag namelijk antwoord op al je vragen.

Alle voordelen en nadelen van het huren van een verhuisbedrijf op een rijtje

De voordelen van een verhuisbedrijf

Ben je een echte kluns en vind je het moeilijk om georganiseerd te zijn? Dan is het inschakelen van een verhuisbedrijf een goede optie voor jou. Verhuizers zijn namelijk gespecialiseerd in verhuizen en zullen dan ook zorgvuldig omgaan met je spullen. Bovendien kan een erkend verhuisbedrijf sneller al jouw spullen verhuizen dan dat jij kan.

Een ander voordeel is dat je vaak verzekerd bent. Als jij je favoriete vaas laat vallen is er niets meer aan te doen, maar als een verhuisbedrijf dit doet ben je er tegen verzekerd en wordt verhuizen ineens een stuk makkelijker.

Een verhuizing kost je een hoop stress en tijd. Wil je je tijd en energie liever in andere dingen steken? Dan is het wederom handig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Er zijn een hoop verhuizers die een compleet verzorgde verhuizing aanbieden.

Tenslotte is een verhuisbedrijf jouw redder in nood als je last van je rug hebt (of dit wilt voorkomen). Er zijn een hoop (zware) spullen in huis die verplaatst moeten worden. Ook dit kan een verhuisbedrijf uit handen nemen. Zo kan jij lekker achterover leunen en wordt alles voor je gedaan.

Van A tot Z een nieuw huis: zo kan je het beste spullen inpakken voor de verhuizing

De nadelen van een verhuisbedrijf

Als je het lastig vindt om dingen uit handen te geven, is het inschakelen van een verhuisbedrijf misschien niet wat voor jou. Ze nemen namelijk veel klusjes over en brengen jou niet over elk klein detail op de hoogte. Als je genoeg tijd hebt kan je het dan dus beter zelf doen.

Ook dien je goed onderzoek te doen naar een betrouwbaar verhuisbedrijf. Je wilt tenslotte geen verhuizers inhuren die niet voorzichtig handelen of waar de communicatie niet goed van is (waardoor je uiteindelijk zelfs te veel kan betalen).

Let dus voordat je verhuizers inhuurt of het een verhuisbedrijf is met een keurmerk. Verhuisbedrijven met een branchekeurmerk Erkende Verhuizers voldoen aan de kwaliteitseisen en zijn dus betrouwbaar.

Een ander nadeel zijn natuurlijk de kosten. De kosten hangen af van meerdere aspecten: hoe veel spullen moeten er worden verhuist? Hoe veel verhuizers heb je nodig? Is er een verhuislift nodig? Ook heb je vaak te maken met kilometerkosten en weekend toeslag.

Vraag dus vooral offertes op en vraag voor welke diensten je betaalt.

Verhuizen? Zo bepaal je of het het inhuren van verhuizers nodig is of niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SireloLeasytime

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: verhuisbedrijf huren? Dit zijn alle voordelen en nadelen
Sluiten