Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 26 nov 2018

De voordelen en nadelen van een hoogpolig vloerkleed

Het is lekker warm aan je voetjes, staat reuze gezellig én is er in veel verschillende kleuren en dessins te krijgen: een hoogpolig vloerkleed. Twijfel je ook om er een aan te schaffen? Zoals aan elk item in je huis kleven er aan een hoogpolig vloerkleed voordelen en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje, zodat jij zeker weet of je de juiste keuze maakt.

De voordelen van een hoogpolig vloerkleed

Je hebt veel keuze

Bij hoogpolige vloerkleden heb je een ontzettend ruime keuzen in kleuren, maten en dessins. Omdat vloerkleden hartstikke hot zijn, heb je ze in allerlei verschillende kleuren. Zo past er altijd eentje in jouw interieur. Ga je voor een hoogpolig vloerkleed van 80 x 150 cm, of pak je het groter aan en gooi je een vloerkleed van 300 x 400 cm onder je bank? Je mag het zelf weten, het kan namelijk allebei.

Ook zijn de laatste jaren prints in de vloerkleden helemaal in, dus zoek vooral door tot je jouw ideale vloerkleed gevonden hebt. Loop vooral eens een interieurwinkel of bouwzaak binnen en kijk naar het aanbod.

Een hoogpolig vloerkleed voelt zacht aan

Misschien wel de eerste reden waarom mensen voor een hoogpolig vloerkleed kiezen: het voelt zo lekker zacht aan. Maar naast dat het zacht aanvoelt krijgt jouw woonkamer met een hoogpolig tapijt ook nog eens een lievere, warmere uitstraling.

Zo vind je jouw perfecte vloerkleed in 6 simpele stappen

Het is warm

Niets zo vervelend als een koude winteravond met ijsvoeten. Een kale vloer kan heel koud worden. Mocht je dit willen voorkomen, dan is een hoogpolig vloerkleed de ideale oplossing.

Het is relatief gemakkelijk schoon te maken

Mits je weet hoe je dat aan moet pakken. Vuil van buiten, hapjes macaroni en een glas rode wijn kunnen we natuurlijk niet voorkomen, maar we kunnen wél vertellen hoe je een hoogpolig vloerkleed het beste kan reinigen:

  • Gebruik nooit schoonmaakmiddelen die niet speciaal gemaakt zijn voor een hoogpolig tapijt. Dat kan het tapijt doen verkleuren of zelfs helemaal wegslijten. Mocht je een schoonmaakmiddel willen gebruiken, kies dan een schoonmaakmiddel dat speciaal gemaakt is voor hoogpolige vloerkleden.
  • Stofzuig je vloerkleed regelmatig. Twee keer per week is een goed voornemen. Zo voorkom je dat stof en vuilresten in je tapijt blijven zitten.
  • Vlekken nooit wrijven, maar probeer ze weg te deppen. Het liefst met koud of lauwwarm water.

De nadelen van een hoogpolig vloerkleed

Stofzuigen gaat zwaarder

Mocht je al geen fan zijn van stofzuigen, dan gaat een hoogpolig vloerkleed jouw schoonmaak ritueel niet veel beter maken. Een hoogpolig tapijt stofzuigen is namelijk relatief zwaarder dan een laagpolig tapijt of een kale vloer.

Looppaden zijn beter zichtbaar

Van de bank naar de keuken, om de tafel heen en weer terug naar de bank: dagelijks lopen we vaak dezelfde ‘route’ in huis, waardoor we dus op het tapijt vaak dezelfde voetafdrukken achter laten. Hierdoor wordt een hoogpolig vloerkleed langzaam steeds platter, waardoor je looppaden kunt gaan zien.

De oplossing: verleg je vloerkleed eens in de zoveel tijd. Draai ‘m bijvoorbeeld 180 graden, zodat je op de andere kant van je vloerkleed loopt. Zo krijgt het ‘platte’ looppad even de tijd om te herstellen. Dit voorkomt ook slijtageplekken.

Nog meer lezen over vloerkleden en tapijten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De voordelen en nadelen van een hoogpolig vloerkleed
Sluiten