Renée Leeuw
Renée Leeuw Slaapkamer 16 jan 2020

Dit zijn 6 fijne voordelen van een minimalistische slaapkamer

Wanneer is een slaapkamer te vol? En wanneer is less nou eigenlijk more? De schoonheid van een minimalistische slaapkamer zit hem in de eenvoud en de kunst van het weglaten. Maar wist je dat een minimalistische stijl ook ontzettend lief is voor je portemonnee?

Wij verdiepten ons in de kunst van het weglaten en ontdekten nog veel meer voordelen van een minimalistisch interieur.

1. Opgeruimd staat rustgevend

De slaapkamer is bedoeld om tot rust te komen en over het algemeen gaat dit beter in een opgeruimde kamer. Dat betekent dus geen rondslingerende kleding, rommel en vuile was. In dit geval geldt het principe less is more wel degelijk!

2. Een minimalistische slaapkamer met een low budget

Wist je dat een minimalistische slaapkamer je zelfs geld kan besparen? Minder spullen = minder uitgaven. Het hangt er natuurlijk wel vanaf of je dan extra geld investeert in de weinige spullen die je wèl aanschaft of dat je dit extra geld bewaart voor andere leuke dingen.

> Lees ook: 7 tips voor een mooi interieur met een klein budget

3. Snelle & simpele schoonmaak

Wanneer de slaapkamer niet vol staat, wordt schoonmaken opeens een makkelijk en snel klusje. Je kan overal namelijk veel makkelijker bij en er is minder stof, wat ook meteen de kans op allergieën vermindert. Een win-win situatie dus!

4. Een look voor de wispelturige

Minimalisme is dé look voor de wispelturige onder ons. Met zo weinig meubelstukken en spullen in een ruimte is het heel gemakkelijk om de hele sfeer te veranderen. Een kleine aanpassing in het interieur heeft dan namelijk een veel grotere impact. Verander bijvoorbeeld je lakens of geef de muur een nieuw kleurtje.

5. Een beetje rommel in een minimalistische slaapkamer is oké

Wanneer de slaapkamer minimalistisch, opgeruimd en netjes is, maakt het niet zoveel uit als je vergeet om ‘s ochtends je bed op te maken. Een nonchalant gedrapeerd plaid of laken met kreukels geeft juist een stijlvolle, ongedwongen twist. Op die manier voegt een imperfect detail juist iets toe aan de ruimte.

6. Grote impact

In een minimalistisch interieur kan één overdreven element al een grote impact hebben. Denk bijvoorbeeld aan een overdreven groot kunstwerk of lamp, maar ook een felle kleur of druk patroon kan echt een statement maken.

Andere tips voor de slaapkamer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn 6 fijne voordelen van een minimalistische slaapkamer
Sluiten