Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Compact Wonen 31 dec 2019

Woon je klein? Lucky you! Dit zijn de 8 voordelen van een klein huis

Woon jij in een klein huis? Dan snap jij ook dat een klein huis heel veel voordelen heeft. Wij zetten onze 8 favoriete voorbeelden voor je op een rijtje, want soms mag je best vieren dat je klein woont!

Een studentenkamer van 14 vierkante meter of een ‘volwassen’ studio van 40 vierkante meter, wij houden van álle woningen. Klein wonen is namelijk echt zo erg nog niet.

Dit zijn de 8 voordelen van een klein huis

1. Het is gemakkelijker schoon te maken (en houden)

Met stipt op 1: een klein huis betekent minder schoonmaakwerk. En wie wordt daar nou niet vrolijk van? Geen ellenlange gangen om te dweilen, geen bibliotheek aan boekenkasten om af te stoffen en geen tientallen kamers waar je moet stofzuigen tot spierpijn aan toe.

2. Kleine meubels kosten minder

Een joekel van een bank past toch niet in je kleine huisje, dus je kunt ook prima de kleinere versie aanschaffen – en het mooie is dat deze stukken goedkoper is. Tegen euro’s besparen zeggen wij nooit nee.

3. Je gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Veel betekent lang niet altijd beter (behalve als het om chocolade gaat). Als je weinig ruimte hebt, ga je slimmere keuzes maken. Al die frutsels kun je toch niet kwijt en heb je eigenlijk helemaal niet nodig.

4. De gasrekening is een stuk lager in een klein huis

Je eenkamerappartement is lekker knus en binnen no-time is het warm wanneer je de kachel aansteekt. Scheelt enorm in de kosten van het gas.

5. Kleine schilderijen maken een grote impact

Je hebt geen overdreven groot doek van drie bij drie meter nodig om indruk te maken. Met kleine schilderijen kun jij ook een statement maken in huis.

6. Je raakt de afstandsbediening minder snel kwijt

In jouw woonkamer past alleen een bank en een bijzettafel. Als jij je afstandbediening dus kwijtraakt kan ‘ie niet heel ver weg zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor papierwerk, je sleutels en ga zo maar door. Je hoeft nooit lang te zoeken!

7. Je verzamelwoede wordt een kopje kleiner gemaakt

Je kunt nu eenmaal niet alles bewaren als je er geen plaats voor hebt. Struikel je over de dozen en stapels tijdschriften thuis? Dan weet je dat het tijd is om op te ruimen en je rotzooi (ook al zie je dat zelf niet zo) weg te gooien.

8. Je kunt je schoonouders niet uitnodigen

..want daar heb je geen plaats voor.

Klein huis? Tips waarmee je zelfs een kleine woning leuk inricht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woon je klein? Lucky you! Dit zijn de 8 voordelen van een klein huis
Sluiten