Inspiratieboost: de voordelen van een gasfornuis

Inspiratieboost: de voordelen van een gasfornuis

Een gasfornuis is erg populair in de keuken, oftewel hij is niet te missen. Wil je liever een authentiek of een retro exemplaar? Het kan allemaal. Wij hebben de voordelen van een gasfornuis voor jullie op een rijtje gezet.

Benieuwd? Lees dan verder.

Kitchenelements

Gasfornuizen zijn perfect voor in een woon- of open keuken. Het valt meteen op en is dus een echte eyecatcher in de woning.

Wildhagen
Archiproducts

Kostenbesparend

Daarnaast is een gasfornuis niet duur. Je hoeft er niks voor aan te leggen en er zijn geen speciale potten en pannen voor nodig. Geen grote kostenpost dus! Het koken van 1 liter water op een gaskookplaat kost ongeveer de helft van het koken van dezelfde aantal liter op elektra.

Remodelista

Een vrijstaand gasfornuis

Het fornuis loopt in de meeste keukens netjes over in het werkblad. De keuken wordt hierdoor een mooi geheel, maar de aandacht ligt minder op het gasstel zelf. Door een vrijstaand fornuis in je keuken te plaatsten wordt het een echte blikvanger.

Vrijstaande fornuizen zijn stijlvol én multifunctioneel. Je kunt gemakkelijk jouw favoriete stijl en kleurencombinatie maken. Wil jij je keuken laten knallen? Kies dan voor felle kleuren.

Poggenpohl

Temperatuur

Ook de meeste koks koken het liefst op een fornuis met gas. Waarom? De temperatuur is makkelijk en precies te regelen en alles wordt lekker snel warm. Het is een vertrouwde manier om te koken.

obumex

Ben je overtuigd? Zou je jouw inductieplaat inruilen voor een gasfornuis?

Meer inspiratie voor je keuken